pawel332 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 Jak to jest z tymi siatkami na ryby ,podobno jest jakaś uchwała ze minimalna długość siatki to 3m a od przyszłego roku ma być 4m( o średnicy obręczy minimum 40 cm lub prostokątna o przekątnej minimum 50 cm.) W regulaminie nie ma mowy o długości siatki na stronie PZW też nie znalazłem wzmianki o takiej uchwale a mimo to słyszałem o tym nad wodą oraz jakieś przebąkiwania widziałem w necie. Cytuj
abra1711 Napisano 8 Czerwca 2013 Napisano 8 Czerwca 2013 W regulaminie nie ma mowy o długości siatki na stronie PZW też nie znalazłem wzmianki o takiej uchwale a mimo to słyszałem o tym nad wodą oraz jakieś przebąkiwania widziałem w necie. To przeczytaj sobie to: REGULAMINY ZAWODÓW. http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/4/wiadomosci/29812/pliki/3_regulaminy_zawodow_2013.pdf Chodzi o punkt 2,4. Warto znać całość a przynajmniej ją przeczytać. Siatkę jaką używasz to twoja sprawa nic jej wielkości nie reguluje po za zdrowym rozsądkiem. Cytuj
pawel332 Napisano 9 Czerwca 2013 Autor Napisano 9 Czerwca 2013 A to dzięki w życiu na żadnych zawodach nie byłem i raczej nie będę to stąd moja niewiedza. siateczkę to mam raczej symboliczną koło 1m a to stąd ze więcej jak 5-6 rybek nie biorę. Cytuj
Gość Anonymous Napisano 10 Czerwca 2013 Napisano 10 Czerwca 2013 chłopaki się uzewnętrzniają w regulaminach i podniecają długością siatek, ostrożnym obchodzeniem się z rybami, używaniem żywych ryb na przynęty itp itd a nadal nie ma odgórnego jasnego przepisu ZAKAZUJĄCEGO organizowania zawodów na bitej rybie... hipokryzja i żenada:/ Cytuj
pawel332 Napisano 11 Czerwca 2013 Autor Napisano 11 Czerwca 2013 Proponuję temat zamknąć,odpowiedz uzyskałem. Cytuj
maryaChi Napisano 27 Listopada 2013 Napisano 27 Listopada 2013 Z tym zdrowym rozsądkiem nie jest tak do końca: 3.5. Ryby w stanie żywym, złowione zgodnie z limitem ilościowym, należy przechowywać wyłącznie w siatkach wykonanych z miękkich nici, rozpiętych na sztywnych obręczach. Zdarzają się jeszcze ludzie którzy używają siatek metalowych, z drutu. Jest ona niedozwolona. Niedozwolone są również siatki nieusztywnione obręczami. Co samej do długości, to faktycznie restrykcje są jedynie w regulaminach wyczynowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi