Romcio.fish Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 witam, czy z szanownych forumowiczów ktoś łowi karpie z użyciem karpiówek Mega Baits? Jak pracują pod rybą i jak jest z dynamiką rzutu? Przymierzam się do zakupu i chętnie zapoznam się z waszymi opiniami jako użytkowników. Z rozmów z 3 użytkownikami nad wodą wynika, że wędeczki są całkiem dobre. będę wdzięczny za odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj
slowik Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Od dwóch sezonów posiadam Editiony 3 1/4 są one o akcji progresywnej,nadają się do rzutów z pva i super pracują podczas holu Nie ma większych problemów posłania zestawów na 100m. Co do 3 1/2, jak dla mnie są za sztywne (takie pały) ale nie wiem czego oczekujesz od kija.Ma być miękki,sztywny,typowy do rzutów,do pva.... 3 1/4 jest uniwersalny Cytuj
Romcio.fish Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Napisano 27 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie nie było przy komputerze z powodu wyjazdu. Potrzebuję wędzisko do wspomnianych PVA i na trudne, trochę zarośnięte dzikie łowisko. Oglądałem te blanki uważniej, wydaje mi się że Challenge 3 1/2 lbs będzie dobry na zarośnięte łowisko. Może jako drugi kij wezmę ten, o którym piszesz - 3 1/2 lbs Edition do zarzucania woreczka pva. Łowiska mam różne, żwirownię, zarośnięte jeziorko, komercyjne łowisko stawowe, rzeka. Na razie nie myślę o rekordowych karpiach, wystarczą mi 10-15 kg. A blank Tactic 3 lbs, jak on się będzie sprawował przy małych pva? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi