Romcio.fish Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 witam, czy z szanownych forumowiczów ktoś łowi karpie z użyciem karpiówek Mega Baits? Jak pracują pod rybą i jak jest z dynamiką rzutu? Przymierzam się do zakupu i chętnie zapoznam się z waszymi opiniami jako użytkowników. Z rozmów z 3 użytkownikami nad wodą wynika, że wędeczki są całkiem dobre. będę wdzięczny za odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Od dwóch sezonów posiadam Editiony 3 1/4 są one o akcji progresywnej,nadają się do rzutów z pva i super pracują podczas holu Nie ma większych problemów posłania zestawów na 100m. Co do 3 1/2, jak dla mnie są za sztywne (takie pały) ale nie wiem czego oczekujesz od kija.Ma być miękki,sztywny,typowy do rzutów,do pva.... 3 1/4 jest uniwersalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie nie było przy komputerze z powodu wyjazdu. Potrzebuję wędzisko do wspomnianych PVA i na trudne, trochę zarośnięte dzikie łowisko. Oglądałem te blanki uważniej, wydaje mi się że Challenge 3 1/2 lbs będzie dobry na zarośnięte łowisko. Może jako drugi kij wezmę ten, o którym piszesz - 3 1/2 lbs Edition do zarzucania woreczka pva. Łowiska mam różne, żwirownię, zarośnięte jeziorko, komercyjne łowisko stawowe, rzeka. Na razie nie myślę o rekordowych karpiach, wystarczą mi 10-15 kg. A blank Tactic 3 lbs, jak on się będzie sprawował przy małych pva? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi