patryk48 Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Niedawno zdałem egzamin na kartę wędkarską, będę ją miał w poniedziałek. Czy po wykupieniu legitymacji, składki członkowskiej i pozwolenia na nasze wody (na znaczku u kumpla pisze WODY GÓRSKIE) będę mógł łowić ryby np na jeziorach i rzekach PZW w moim okręgu? Na stronach internetowych łowiska są podzielone na zwykłe i specjalne, na jakich będę mógł łowić bez dodatkowych pozwoleń? Mam nadzieję że napisałem w dobrym dziale. Cytuj
maryaChi Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Po wykupieniu składki na wody górskie, będziesz uprawniony do wędkowania na wszystkich wodach użytkowanych przez PZW okręg Gdańsk. Bez żadnego wyjątku. Musisz jedynie pamiętać, że nie każde jezioro i rzeka jest w użytkowaniu PZW. W województwie pomorskim z reguły wręcz nie jest. Aktualny (2013) wykaz łowisk PZW okręg Gdańsk znajdziesz pod adresem: http://www.pzw.gda.pl/images/dok/2013/wodygdanska.pdf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi