rleod89 Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam posiadam 50kg worek sruty zrobionej z kukurydzy oraz pszenicy w stosunku 75%-25%. zastanawiam sie co by można było do niej dodać by podnies efektywnosc, klejenie i barwe. Pozdrawiam poczatkujacy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qazqq2 Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 rzepak, kurkuma , konopie , ewentualnie do samego nęcenia na 1kg możesz dorzucać opakowanie kisielu intensywny owocowy zapach i dobrze wiąże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szitu Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Ja daję np. bułkę tartą i mąkę i dobrze mi się skleja, do barwy to fakt kisielu możesz dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rleod89 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Niektóre kawałki kuku sa dosc duze i mysle ze nie uda sie ich namoczyc tak jak zwykla zanete i beda wyplywac na powierzchnie. Czy jest moze na to jakis sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Niektóre kawałki kuku sa dosc duze i mysle ze nie uda sie ich namoczyc tak jak zwykla zanete i beda wyplywac na powierzchnie. Czy jest moze na to jakis sposob? Sprawdz czy dobrze myslisz, namocz i wyprobuj. Na Twoim miejscu sprobowalbym to zaparzyc przed uzyciem, necenie surowym zmielonym ziarnem moze nie byc najlepszym pomyslem ale niech to zweryfikuja ryby. Jesli to nie tajemnica pochwal sie wynikami, wielu z nasz chetnie o tym poczyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rleod89 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Na Twoim miejscu sprobowalbym to zaparzyc przed uzyciem A jak wyglada takie zaparzenie poniewaz nigdy tego nie robilem. Zalac to wszystko wrzatkiem po wymieszaniu wszystkich skladnikow czyli np. z bulka tarta i kisielem, czy przed dodaniem tych skladnikow? Zaparza sie bezposrednio przed neceniem? czy mozna tez kilka dni wczesniej? Czy po zalaniu tego wrzatkiem nie bedzie to za mokre? Jak cos zlapie to napewno zdam relacje;) Pozdrawiam poczatkujacy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qazqq2 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 nie rób tego za wcześnie pamiętaj ,że wszystkie produkty mające w sobie jakiś tam rodzaj mąki w ciepłe dni mają tendencje do kiśnięcia, jeśli już za wszelką cenę chcesz to parzyć to oddziel sobie sitkiem porcję zanęty np. na jeden wypad i te grubsze części zalej wrzątkiem w niedużej ilości a zmieszaj z pozostałą częścią nad wodą, ale na zdjęciach wydaje mi się że nie powinieneś mieć problemów z unoszeniem się grubszych cząstek, a nawet jeśli jakiś % będzie się unosił to wyjdzie Ci to na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.