Skocz do zawartości
Dragon

Polaczenie systemu pater noster z kretlkiem POMOCY

polucek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Systemik pater noster zaczyna sie i konczy oczkiem z zylki.Mam taki problem:

Nie wiem jak polaczyc to oczko,ktore jest na systemiku z kretlikiem.Prosze o pomoc

POZDRAWIAM

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Systemik pater noster zaczyna sie i konczy oczkiem z zylki.Mam taki problem:

Nie wiem jak polaczyc to oczko,ktore jest na systemiku z kretlikiem.

Najprościej? Pętelkę z żyłki włożyć do oczka krętlika i cały krętlik przeciągnąć przez pętelkę żyłki, zaciągnąć.

Napisano
Juz tak robilem,ale powiedz czy to polaczenie jest skuteczne?

Jest mnóstwo różnych węzłów. Ja mam takie zboczenie, że wszystko łączę przyponową pętelką: żyłkę z wolframem, zestaw do bocznego troka, łączenia żyłek, hak z uszkiem, a nawet żyłkę na kołowrotek przy nawijaniu (robiąc jakby lasso :lol: )itd.

Jak dobrze zrobisz pętlę (z dwoma węzłami jeden po drugim, a w mocnych zestawach przewijam węzeł dwa razy) to jest bardzo skuteczny.

Nie odczuwam potrzeby uczenia się jakiś specyficznych węzłów do różnych zastosowań. Kiedyś stosowałem inne, ale po różnych niespodziankach zupełnie z nich zrezygnowałem i pewnie nawet teraz bym ich nie związał, tak dawno ich nie robiłem :lol:

Jedynie przy zestawie z włosem robiłem węzeł bez węzła, ale od jakiegoś czasu kupuje gotowe przypony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.