felix Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Witam, mam 2 pytania. 1. Łowił ktoś może na cegielni w krotoszynie, jeśli tak to jaką rybę i na co najlepiej łapać. 2. W okolicach Krotoszyna jest kilka stawów, w jednym z nich poziom wody po zimie podniósł się o ok. 1,5 metra. Stan wody utrzymuje się od 2 tygodni. I od tych 2 tygodni nic nie mogę tam złapać zresztą nie tylko ja. Czy to normalne, że poziom wody ma aż tak wielkie znaczenie ? Dodam tylko, że w stawie są ryby (amur wpuszczony pod koniec zeszłego roku), karpie (kiedyś kilka tam złowiłem), plocie, okonie, szczupaki, itp. Będę wdzięczny za szybką odpowiedź, bo nie wiem gdzie dzisiaj wybrać się na te rybki.
Piter Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Ja kilka lat temu byłem może z 2-3 razy w Biadkach obok Krotoszyna. Są tam trzy glinianki obok siebie. Podobno w niektórych miejscach są to nawet bardzo głębokie stawy, ale ciężko mi powiedzieć ile w tym prawdy. Łowiłem batem albo gruntem, więc ciężko powiedzieć mi na temat głębokości, ale także i ryb. Znajomy polecał mi to miejsce, ale niestety trafiłem tylko na drobnicę. Podobno jednak warto tam próbować, bo są całkiem niezłe okazy według mojego znajomego. Może wybiorę się tam w tym sezonie i spróbuję wtedy powiedzieć coś więcej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.