maniek Napisano 28 Listopada 2006 Napisano 28 Listopada 2006 Aby nie zostać zaskoczonym stanem rzek czy zbiorników zaporowych każdy co wybiera się na takowe może sobie zajżeć TU
tomek1 Napisano 28 Listopada 2006 Napisano 28 Listopada 2006 Fajne. Kiedyś chyba w radiu ogłaszali "w Zawichoście przybyło 7"
andi64 Napisano 28 Listopada 2006 Napisano 28 Listopada 2006 Tomek teraz se jaja ze mnie robisz ale ja to trawię
tomek1 Napisano 29 Listopada 2006 Napisano 29 Listopada 2006 "w Zawichoście przybyło 7" Tomek teraz se jaja ze mnie robisz Gdzieżbym śmiał To był cytat z komunikatu radiowego, więc umieściłem go w cudzysłowie
pewniak Napisano 29 Listopada 2006 Napisano 29 Listopada 2006 super sprawa, ułatwi dalsze wyjazdy. Chociaż do końca wątpliwości nie rozwieje bo nie podają czy woda jest mętna czy przejrzysta, ale można to z dużym prawdopodobienstwem wywnioskować po stanie.
maniek Napisano 29 Listopada 2006 Autor Napisano 29 Listopada 2006 Pewniak napewno masz racje ,mi najbardziej brakuje brak temperatury wody a wiem że na Odrze jest mierzona [np[telegazeta 173str tvp1] mimo wszystko można po stanach wody wiele wyciągnąć wniosków.
maniek Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Napisano 6 Grudnia 2006 Bardzo niebezpiecznie niskie stany wody nie tylko w rzekach ale i na zbiornikach zaporowych ,a deszczu brak .
shogun_zag Napisano 6 Grudnia 2006 Napisano 6 Grudnia 2006 Maniuś, dzis rozmawiałem z kolego, który w sobotę był na Przeczycach (zaporówka na rz. Przemszy) i w niedzielę na Poraju (zaporówka na Warcie) i twierdzi calkiem co innego. Na przeczycach stan wody jest lekko podniesiony zas na Poraju wyższy od normalnego o ok. 1,5 m i woda opiera sie o wały. Sam nie wiem, co o tym sądzić Logika wskazuje, że powinno być sucho, a tu proszę
andi64 Napisano 6 Grudnia 2006 Napisano 6 Grudnia 2006 na dużym dzierżnie to samo, wody przybrało od 1m. do 1,5m moja miejscówka na okonie jest w tej chwili niedostępna, chyba że z łódki.
maniek Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Napisano 7 Grudnia 2006 Wymienione przez was zaporówki nie są wymienione w/w wykazie więc nie mam wglądu ,ale nie trwierdze że tak niejest .Jedynie Rożnów jest wypełniony prawie na max ,a reszta tylko do połowy a niekture tylko do 1/3 pojemności [Mietków] .
maniek Napisano 22 Marca 2007 Autor Napisano 22 Marca 2007 A teraz to już cyrk na odrze stan jak na wiosne to bardzo niski.
P Napisano 22 Marca 2007 Napisano 22 Marca 2007 Manku a u nas jest normalna o tej porze roku woda czyli moja letnia miejscowka jakies 1.5 metra pod woda Moze Czesi do spolki z Niemaszkami podbieraja wam wode z Odry Pozdr
maniek Napisano 22 Marca 2007 Autor Napisano 22 Marca 2007 W zeszłym u mnie było 3m do 4m więcej ale zeszly rok był nie normalny ,generalnie to się ciesze bo niżówka na Odrze to lepsze łowienie ,ale co będzie latem strach pomyślec ,ryby będa się opalać w kałużach.
P Napisano 22 Marca 2007 Napisano 22 Marca 2007 A ja tam wole stan na wodowskazie w Toruniu kolo 240 cm A teraz mamy kolo 400 cm wiec do sporej czesci letnich miejsc nie ma jak dojsc Latem wcale nie musi byc tak zle bo nie wiadomo czy nie bedzie deszczowego lata
SALMON Napisano 22 Marca 2007 Napisano 22 Marca 2007 A nad morzem......wiatr północny! a co za tym idzie woda w Parsęcie się podniosła, więc SREBRNIAK powinien wejść, trzeba się będzie wybrać!!
mycha Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Cześć Maniek byłem na Odrze w okolicach Rakowa w poniedziałek i stan wody był zupełnie normalny tzn.jak zwykle , więc pytanie gdzie łowisz ,że o tej porze roku masz takie niżówki
maniek Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Napisano 6 Kwietnia 2007 A dokładnie rok temu też łowiłes w tym miejscu ?no chyba ze pod lasem a łowie i wyżej i niżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.