Skocz do zawartości
tokarex pontony

Kołowrotek do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous
Napisano

Jaki kołowrotek spiningowy polecacie mam zamiar łowić w rzece cena do 250zł

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 197
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 year later...
Gość Anonymous
Napisano

Poszukuję kołowrotka do połowu szczupaka (czasem okonia - ciężo). Niby tego towaru jest dużo ale......w tym natłoku wschodu nie wiem co wybrać. ABU już nie w Szwecji, Shimano chyba w wersjach droższych.... sam nie wiem. Planuję przeznaczyć max 300zł oczywiście jak będzie za 200 to też oki. Mniej chodzi o wygląd, nowości itp. bardziej parktyka

Gość Anonymous
Napisano

a co to za firmy? (niby slyszałem, niby widziałem...) ale nie wiem kto to robi, to nasze krajowe?

a shimano, dam, abu ? (tylko chyba wszytsko od Malezji po Chiny :-( robione)

Napisano
a shimano, dam, abu ? (tylko chyba wszytsko od Malezji po Chiny robione)
nie da się ukryć :lol:
a co to za firmy? (niby slyszałem, niby widziałem...) ale nie wiem kto to robi, to nasze krajowe?

Spro Holenderskie a Tica nie wiem ale pewnie coś ze wschodu.

http://www.spro.nl/ http://www.ticaglobal.com/

jest jeszcze ryobi http://www.ryobi-fishing.com/ http://www.wedkarskiezakupy.pl/shopping/product_enlarge.php?id=7&si=7e72bd6d3f7ad3127f16dc91dd126dd0

Napisano
a co to za firmy
Poczytaj w wątkach o kołowrotkach to się dowiesz .
tylko chyba wszytsko od Malezji po Chiny robione

Masz wyjście ,zamów Van Stala ,robiony w USA.

Gość Anonymous
Napisano

zdaje sobie sprawę, że wiele jest robionych na wschodzie (rozumiem,ze im się opłaca). Szukam kołowrota bardzije niezawodnego niż wizualnie dobrego z bajerami, z mega duperelami. Używanego się boję (wiadomo, może ktoś zajeżdżał tylko sandacze, szybkim oraniem po dnie). Nie wiem już sam. A może ,,nasz" Dragon z wyższej półki?

a może są jakieś perełki w shimano? a ABU oprócz mulitków chyba nic nie ma :-(

Może ktoś pomyśli ale wybrzydza.....

ale poważnie teraz biorę w sklepie do ręki kołowrotek za kilkaset złotych i napis firmy jest nawet niechlujnie wklejony, plastik ma jakieś końce od formy, a metal choć się nieraz błyszczy czasem krawędzie ma jak noże (wewn, częsc szpuli). Poporstu jeszcze kilka lat temu, kupując kołowrotek, może nie był on jak jego koledzy z wyższej półki takie świetny ale jako najniższy model był niezawodny. A dziś, szukam już w średniej i wyższej klasie i wiele z nich pozostawia wiele do życzenia. Naprawde nie wiem co wybrać.....

Gość Anonymous
Napisano

wygląda solidnie, podoba mi się. Cos wiadomo na temat jego jakości (o produkcje nie pytam, w Japonii chyba nie jest robony)

Gość Anonymous
Napisano

a robi RYOBI ZAUBER 3000 czy SPRO ?

Spro ma model mellisa czy jakos tak za ponad 500!! szok (ale coś powątpiewam czy aby dużo leszy od blue)

Gość Anonymous
Napisano

zostają dwa

- SPRO blue....

- Ryobi Zauber...

co Wy polecacie? Muszę je ,,pomacać" ale z miłą chęcią poznam wasze opinie

Napisano

Ze Spro wybrałbym red...., a co do Ryobi to zwróć uwagę że wsystkie blu arcty, team dragony j jeszcze kilka innych modeli to kopia Ryobi :cool:

Napisano
zwróć uwagę że wsystkie blu arcty, team dragony j jeszcze kilka innych modeli to kopia Ryobi
A jak wszyscy wiemy nie kopjuje sie bubli. :cool:
Gość Anonymous
Napisano

jak się czyta prawidłowo

Ryobi ? (możecie zapisać fonetycznie)

• 1 month later...
Napisano

Chciałbym od was uzyskać radę.Kolega kupuję kołowrotek do 300zł i ma tyle kręciołków do wyboru , że jest zakręcony.Może Blue Arc??

Pozdro :wink:

Gość wobler129
Napisano

zero za 300zł. masz już Shimano Super GT. Ja kupiłem u znajomego dużo taniej tylko model 1000. Konkretniej kosztował 230zł. :mrgreen: