Gość Anonymous Napisano 18 Lipca 2005 Napisano 18 Lipca 2005 a znacie jakies lowiska komercyjne na Mazowszu ?????
Gość Anonymous Napisano 7 Października 2005 Napisano 7 Października 2005 Grzegorzewice obok Mszczonowa, ja natomiast mam pytanie o łowiska w okolicy Piaseczna k/ Wawy
Gość Anonymous Napisano 15 Października 2005 Napisano 15 Października 2005 Grzegorzeice to rozległy teren, ale niestety są to stawy hodowlane, więc na ryby większe niż 2kg nie ma co liczyć. Do grzegorzewic mam 10km i byłem tam 2 razy, niestety nie jest to miejsce dla prawdziego wędkarza.
Gregorek Napisano 18 Października 2005 Napisano 18 Października 2005 Jezioro Lisowskie I Jez. Pod Morgami, przy ulicy Rosochatej. Miejscowosc/dzielnica to Lisy lub Zamość, kolo Powsina. Ale dla mnie to takie sadzawki.
lutek Napisano 4 Maja 2008 Napisano 4 Maja 2008 Grzegorzeice to rozległy teren, ale niestety są to stawy hodowlane, więc na ryby większe niż 2kg nie ma co liczyć.Do grzegorzewic mam 10km i byłem tam 2 razy, niestety nie jest to miejsce dla prawdziego wędkarza. Zależy kolego co masz na myśli z tym że nie jest to miejsce dla prawdziwego wędkarza ja np. mieszkam w Mszczonowie i jak mam wolne to na dzień przed każdymi zawodami robię wypad na Grzegorzewice w celu zrobienia sobie treningu przed właśnie zawodami co by poćwiczyć i powiem że bardzo mi sę takie treningi przydają bo jak wiemy pobytu nad wodą i to w dodatku z wędką nigdy za wiele POZDRAWIAM CIĘ
lutek Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 ŁOWISKO SPECJALNE PIORUNÓW (BŁONIE) kontakt : Adres: PIORUNÓW 16 05-870 BŁONIE woj. mazowieckie Kontakt: p.Daniel Wewiór 0-606-469-044 p. Bogusław 0-504-150-902 WWW: http://lowisko.com.pl/
lutek Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 STAWY RYBNE EKOFARM ( GRZEGORZEWICE ) kontakt : Grzegorzewice 21 96 - 321 Żabia Wola tel/fax: (0 46) 857 98 03 deq2000@wp.pl WWW:http://www.stawy.hg.pl/
lutek Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 ŁOWISKO W MUSUŁACH (ŻABIA WOLA ) kontakt : tel. 0 603 478 517 WWW:http://rekreacja-musuly.com/
lutek Napisano 7 Maja 2008 Napisano 7 Maja 2008 ŁOWISKO ELDORADO ( KOŁBIEL,GARWOLIN ) kontakt : adres: Huta zadybska 25, 08-550 Kłoczew tel.: 0 503 106 211 tel.: 0 503 106 353 info@lowisko.pl WWW:http://www.lowisko.pl/
jaxon Napisano 14 Maja 2008 Napisano 14 Maja 2008 Poza wymienionymi łowiskami jest jeszcze łowisko "Okoń" koło Janówka i stawy hodowlane w Halinowie, stawy w Ossowie.
KaDarek1 Napisano 14 Listopada 2008 Napisano 14 Listopada 2008 W Solcu nad Wisłą są prywatne stawy, jakieś info na ten temat www.pzwsolec.lua.pl
#_GoNzO_# Napisano 23 Grudnia 2008 Napisano 23 Grudnia 2008 Łowisko w Dziarnowie-jest to staw hodowalany z karasiem.linem,karpiem.Dziarnowo koło Płocka.Wjazd 15 zł(łowisz ile chcesz).
pershing6 Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Koledzy uwaga !!! Dzis wrocilem ze stawow w Halinowie i chce byscie mieli swiadomosc tego ze nie kazda rybe mozna stamtad wyniesc.Jezeli zlapiecie lina wazacego powyzej 1 kilograma musicie wypuscic !!! Tak samo jest z innymi rybami wazacymi powyzej 3.5 kg!!! Nie rozumiem dlaczego nalezy wypuszczac ryby skoro sie placi 3zl/h? Wkurzylem sie na taki przepis bo nic tam nie moglem zlapac a lina chetnie bym zjadl.Rybka wazyla 1.35kg i w punkcie pobierania oplat mi ja zabrano.Paranoja.. co to za stawy i kto to slyszal zeby placic za lowienie malych ryb, bo duzych brac nie mozna?!Byłem na roznych stawach i nie spotkalem sie z takimi absurdami.Uwazajcie co zlapiecie.Nie kazda ryba jest dla nas prezentem placenia duzych kwot za wedkowanie!!!Pozdrawiam
Petryk_05 Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Bo tam płacisz za możliwość łowienia, a nie zabierania! Dzięki temu pewnie to łowisko funkcjonuje bo jakby każdy zabierał w okresie kiedy ryba dobrze bierze to gospodarz nie miał by interesu tylko straty.
oI0 Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 pershing6, Na wszystkich mi znanych łowiskach jest taki punkt w regulaminie,że ryby powyżej danej jakiejś wagi mają być wypuszczone spowrotem do wody o ile ich stan po holu czy zacięciu nie wskazuje na to, że ryba nie przeżyje. Jak najbardziej jest to słuszne , gdyż udając się na łowisko prywatne masz zamiar zmierzyć się z okazami. Co by to było jak by każdy brał z łowiska wszystko to co złowił. Właściciel i tak by zarybiał , ale co to za zabawa z 30dag troczkiem karpia , czy innym narybkiem . Tak więc udając się na prywatne łowisko również trzeba się zapoznać z obowiązującym na nim regulaminem i go zaakceptować albo odpuścić sobie. Pamiętaj kolego że płacisz za większe szanse złowienia ryby życia a nie za rybę na obiad. (jeżeli tak podchodzisz do tego to polecam zaoszczędzić i kupić filety w sklepie. ) Możesz udać się na wody należące do PZW (o ile jesteś członkiem ) i jeżeli masz ochotę to beż dodatkowych opłat zabrać okazy które złapiesz ( zgodnie z regulaminem oczywiście) . Pozdrawiam
Pi Napisano 9 Czerwca 2009 Napisano 9 Czerwca 2009 Jeśli nie jest członkiem PZW to też może wykupić sobie pozwolenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.