piotreq Napisano 28 Grudnia 2007 Napisano 28 Grudnia 2007 Tu wstawiajcie zdjęcia woblerów okoniowych.Temat bardzo ogólny ale szykuje arsenał spinningowy
Gość wobler129 Napisano 28 Grudnia 2007 Napisano 28 Grudnia 2007 Ja łowię szczególnie na powierzchniowce - ze względu na wodę 70cm głębokości. Biorą bardzo ładnie i w prawie każdym rzucie ryba wychodzi do przynęty. Tymi jeszcze nie łowiłem, ale są specjalnie zaprojektowane pod okonia : Woblery jakimi łowicie w Waszych rzekach się bardzo różnią - na pewno łowicie głęboko schodzącymi... Za niedługo dam fotkę wobka powierzchniowego, na którego łowiłem największe okonie. Znajomy próbował innym i bez skutku - na "mojego" tylko tak działały - tzn. wobek nie jest mojej produkcji.
piotreq Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Napisano 28 Grudnia 2007 Ja łowiłem kieds na wobki ale zle mi szło 2 okonie na glooga hektora 80 hn jezeli sie nie myle
sandacz Napisano 28 Grudnia 2007 Napisano 28 Grudnia 2007 Obydwa sa dosc gleboko schodzace. Mniejszy ma 4cm i 3.5g jest tonacy lowie nim na skraju trzcin - jest skuteczny. Drugi ma okolo 5-6 cm jest plywajacy lowie nim w zimniejszych porach roku kiedy nie ma juz takiej masy drobnicy i drapieznik sie ospaly... nie zdazylo mi sie jeszcze by siadl mi na niego okon ponizej 25 cm bardzo czestym przylowem jest szczupak dlatego lowie nicm troche ciezszym zestawem z ciekim wolframem lub fluorocarbonem.
sandacz Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 Nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi sie ze to wlasnie Rapala countdown. Wobler dostalem od kolegi za fajna blaszke. Wlasciwie to zadnej wiedzy teoretycznej o nim nie mam ale wazne ze lowny
@Slider@ Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 Nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi sie ze to wlasnie Rapala countdown. Wobler dostalem od kolegi za fajna blaszke. Wlasciwie to zadnej wiedzy teoretycznej o nim nie mam ale wazne ze lowny To nie jest Rapala countdown Pozdrawiam Slider
Gość wobler129 Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 To nie jest Rapala countdown Masz rację. Widziałem gdzieś te wobki, ale jak się nazywały...
roman gawlas Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 A takimi zabawkami ja kuszę okonie i klenie, większość mojego autorstwa i wykonania
bboobb Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 roman gawlas, piękna sprawa, jest w czym wybierać, okonie miejcie się na baczności, a na poważnie trzeba zakasać rękawy i wziąść się do roboty aby chociaż z małą częścią takich wybrać się nad wodę
Michcio Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 ja osobiście używam tych wiele łądnych się chwyciło na nie, do tego klenie i jazie
Michcio Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 To nie jest Rapala countdown Masz rację. Widziałem gdzieś te wobki, ale jak się nazywały... ten mały to RAPA mialem podobnego i cale szczescie się zerwał
Gość wobler129 Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Michcio chodziło mi o tego u góry...
sandacz Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 To nie jest Rapala countdown Masz rację. Widziałem gdzieś te wobki, ale jak się nazywały... ten mały to RAPA mialem podobnego i cale szczescie się zerwał Zadna RAPA to jest Kamatsu. To nie mam pojecie z jakiej firmy ten woblerek u gory ale prawde mowiac malo mnie to obchodzi
Michcio Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 odkopuje gniota, ale mam kilka uwag wobler o którego wszystkim chodzi to zapewne krakusek , z zestawu 3 kolor BB http://www.krakuski.com/ , a co do "nowych" woblerów okoniowych to te wiodą prym w tym sezonie
DAWID Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 czy w pierszym rzędzie z prawej strony to kenart?
Michcio Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 strzebla - dorado 5cm, okoń pod nim Kenart pływający ok8 cm, czarny w żółte kropki ręczna produkcja i nad nim tez kenart. Wogóle mam sentyment do tych woblerów, znakomite sa i cena baaardzo atrakcyjna ( 9 zł u mnei w sklepie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.