Boltimor Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam! Zamierzam kupić sobie kołowrotek na sandacza. Będe łowił z łódki, główkami od 15g-35g. Kołowrotek podpięty będzie do Mikado Inazumy 2.10. Po dłuższej lekturze na temat różnych kołowortków, zatrzymałem się na : - Penn Sargus 3000 Mój główny kandydant. Jedyne co mnie zastanawia to ponoć nie do końca dokładne układanie plecionki. -Ryobi Zauber 4000 Kolega ma Team Dragona, który jest jego klonem i po 2 sezonach trochę szumi i Zauber niestety wyposazony jest w nieszczęsną składaną rączke. - Penn Spinfisher 3500 Nie wiem czy potrzebuję aż tak ciężkiego działa, prawie 400g robi swoje. Prosze o wasze sugestie, który nadałby sie najlepiej. Może ktoś z was używa tych kołowrotków na takie przeznaczenia jak ja. Koszt max 400zł Pozdrawiam Cytuj
robert7791 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Poszukaj zubera z nieskładaną rączką Cytuj
niktważny Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja proponuję Penn Sargus. Czwarty sezon go katuję i nadal działa bardzo dobrze. Plecionkę układa poprawnie ale nie idealnie. Cytuj
snoek3 Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 zalt arc od spro w wersji 7300 klasa maszynka Cytuj
qazqq2 Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Okuma Trio Fd 30 od momentu jak wyszły na rynek jestem szczęśliwym posiadaczem i jest ciągle w stanie idealnym, mimo ton ryb jakie wyciągnął, zero luzu , zero ubytków , zero szmerów i dalej jest śliczny no i dużo tanszy niz 400zł Cytuj
Gość boopme Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja bym bez zastanowienia brał SPRO Red Arc. Do łowienia które opisujesz to rozmiar 10300 lub 10400. Mój kolega używa go już 3 sezon, jest zachwycony, rzeki, jeziora, zalewy, starorzecza, obłowił tego mnóstwo i nigdy go nie zawiódł. Cytuj
Boltimor Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Red arca rozmiar 3000 kupiłem sobie pod pstrąga, ale odesłałem go odrazu po oględzinach. Dziwnie luzy na korbce i rotorze,a poza tym kolega ma team dragona 9300 i jakoś mi nie nie podchodzi. Ma swoja chbrakterystyczna prace i troche mi to nie pasuje. Cytuj
Gość boopme Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 Bardzo dziwne, pierwszy raz spotykam się z negatywną opinią jeśli chodzi o SPRO. Kupowałeś nowy i z pewnego źródła? Może trafiłeś na felerną sztukę, mam nadzieję że mówimy o tym samym modelu. Cytuj
robert7791 Napisano 8 Sierpnia 2013 Napisano 8 Sierpnia 2013 co do negatywnej opinii spro.. zgdzam się i nie interesujuje mnie ogólna opinia, że w nowym kołowrotku mam SOBIE wymienić łożysko rolki.. Reasumując-drugi raz nie kupię Spro taki wieśwagen tdi z zacierającym się sinikiem.... Cytuj
Boltimor Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Napisano 8 Sierpnia 2013 Z pewnego źródła. Temat tych luzów w spro i innych klonach był często poruszany na forach ale jest to zależne od egzeplarza. Najbliższy jest mi Sargus, teraz myśle nad rozmiarem 3000-4000. Dużej różnicy wagowej nie ma 30g. A w 4000 nie ma biegu wstecznego co może byc plusem, zawsze troche mnie ewentualnych luzów. Cytuj
robert7791 Napisano 14 Sierpnia 2013 Napisano 14 Sierpnia 2013 Ciężko o takiego;) czy ja wiem... http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ryobi+zauber+4000+cf Cytuj
Boltimor Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Napisano 15 Sierpnia 2013 No tak ale Zauber CF to już nie to samo co stary model, więc odpada. Kupuje Sargusa. W sklepie podepnę 3000 albo 4000 pod kijek i zobaczymy który będzie lepiej pasował Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi