Boltimor Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam! Zamierzam kupić sobie kołowrotek na sandacza. Będe łowił z łódki, główkami od 15g-35g. Kołowrotek podpięty będzie do Mikado Inazumy 2.10. Po dłuższej lekturze na temat różnych kołowortków, zatrzymałem się na : - Penn Sargus 3000 Mój główny kandydant. Jedyne co mnie zastanawia to ponoć nie do końca dokładne układanie plecionki. -Ryobi Zauber 4000 Kolega ma Team Dragona, który jest jego klonem i po 2 sezonach trochę szumi i Zauber niestety wyposazony jest w nieszczęsną składaną rączke. - Penn Spinfisher 3500 Nie wiem czy potrzebuję aż tak ciężkiego działa, prawie 400g robi swoje. Prosze o wasze sugestie, który nadałby sie najlepiej. Może ktoś z was używa tych kołowrotków na takie przeznaczenia jak ja. Koszt max 400zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Poszukaj zubera z nieskładaną rączką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ciężko o takiego;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja proponuję Penn Sargus. Czwarty sezon go katuję i nadal działa bardzo dobrze. Plecionkę układa poprawnie ale nie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 zalt arc od spro w wersji 7300 klasa maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qazqq2 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Okuma Trio Fd 30 od momentu jak wyszły na rynek jestem szczęśliwym posiadaczem i jest ciągle w stanie idealnym, mimo ton ryb jakie wyciągnął, zero luzu , zero ubytków , zero szmerów i dalej jest śliczny no i dużo tanszy niz 400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boopme Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja bym bez zastanowienia brał SPRO Red Arc. Do łowienia które opisujesz to rozmiar 10300 lub 10400. Mój kolega używa go już 3 sezon, jest zachwycony, rzeki, jeziora, zalewy, starorzecza, obłowił tego mnóstwo i nigdy go nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Red arca rozmiar 3000 kupiłem sobie pod pstrąga, ale odesłałem go odrazu po oględzinach. Dziwnie luzy na korbce i rotorze,a poza tym kolega ma team dragona 9300 i jakoś mi nie nie podchodzi. Ma swoja chbrakterystyczna prace i troche mi to nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość boopme Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Bardzo dziwne, pierwszy raz spotykam się z negatywną opinią jeśli chodzi o SPRO. Kupowałeś nowy i z pewnego źródła? Może trafiłeś na felerną sztukę, mam nadzieję że mówimy o tym samym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 co do negatywnej opinii spro.. zgdzam się i nie interesujuje mnie ogólna opinia, że w nowym kołowrotku mam SOBIE wymienić łożysko rolki.. Reasumując-drugi raz nie kupię Spro taki wieśwagen tdi z zacierającym się sinikiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Z pewnego źródła. Temat tych luzów w spro i innych klonach był często poruszany na forach ale jest to zależne od egzeplarza. Najbliższy jest mi Sargus, teraz myśle nad rozmiarem 3000-4000. Dużej różnicy wagowej nie ma 30g. A w 4000 nie ma biegu wstecznego co może byc plusem, zawsze troche mnie ewentualnych luzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Ciężko o takiego;) czy ja wiem... http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ryobi+zauber+4000+cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 No tak ale Zauber CF to już nie to samo co stary model, więc odpada. Kupuje Sargusa. W sklepie podepnę 3000 albo 4000 pod kijek i zobaczymy który będzie lepiej pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi