Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 months later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Byłem pospinningować w dobrym sumowym miejscu. Przynęta- głównie wobler Big S. Miałem dwa dziwne trącenia po których został brązowawy śluz na wolframie. Dogrywka dziś wieczorem tym razem na wątrobę...

Napisano

1 lipca godzina 00:24 sekund nie wiem :grin: ale pierwszy w zyciu sum 72 cm został złapany! niestety go zabrałem bo obiecałem mamie że przywioze rybke na obiadek :) a drugi 30 cm :lol: wrocil do wody

01070617qx.jpg

EDIT:

Jestem pierwszy, jakas nagroda :mrgreen: ??

Napisano

Wczoraj.

Grunt na czerwonego robala - blisko brzegu, około 1,5 metra głębokości...

na pewno sum - bo machał ogonem nad wodą gdy zrywał mi zestaw...

I tak trzy razy... :evil:

No cóż - może kiedy indziej ;)

Napisano
Wybaczcie chłopakowi. Przeciez napisał , ze to pierwszy jego sum. Następnego na pewno wypuści. :wink:

No a jak inaczej, przecież to wedkarz a nie kłusol. Nasz ci On :mrgreen:

Przyjmij Kolego gratulacje jako pierwszy "haczykowy" łowca suma '06 poza tarłem, bo pierwszym "w tarle" byłem ja ... 68 cm :cool:

Napisano
Wybaczcie chłopakowi. Przeciez napisał , ze to pierwszy jego sum. Następnego na pewno wypuści

Wybaczamy.

na pewno sum - bo machał ogonem nad wodą gdy zrywał mi zestaw

Pewnie na pożegnanie. :lol:

Napisano

No a jak inaczej, przecież to wedkarz a nie kłusol. Nasz ci On :mrgreen:

Przyjmij Kolego gratulacje jako pierwszy "haczykowy" łowca suma '06 poza tarłem, bo pierwszym "w tarle" byłem ja ... 68 cm :cool:

toż to ja wasz! "miesiarz" po raz pierwszy < mam nadziej ostatni> a że wlasnie wrócilem z kolejnego połowu, tym razem WSZYSTKIE i to naprawde < wsyzstkie 2> wróciły do wody !!! jak nie wierzycie sami sparwdźcie :wink: jadąc nad wode i je łowiąc ponownie. Przynęta ta sama czyli 4 rosówy grube jak palec, tyle że sumy większe, niestety dziś łapali tylko znajomi :cry:

aporpos sum 72 cm była to PIERWSZA w życiu zabrana ryba do domu.

oto zdjęcia zrobione dziś:

pierwsze 4 zdjęcia sum 115 cm a ostatnie 90 cm.

sumy03070623nv.jpg

sumy03070632qo.jpg

sumy03070656vs.jpg

sumy03070667yh.jpg

sumy030706131qy.jpg

Napisano

Czepiacie się chłopa. Złowił wymiarową rybę to ją wziął- proste. Mnie może np. bulwersować, że ktoś zabiera 20 cm płotki albo 30 cm leszcze. Sam wypuszczam większość ryb (w tym roku zabrałem do domu 1 karpia) a cały białoryb niemal zawsze wypuszczam, ale nie podoba mi się jak się kogoś poucza jak ma postępować.

Napisano

Wedlug mnie Tomek ma racje

Chlopak mial prawo zabrac rybe z lowiska (byla wymiarowa i poza okresem ochronnym)

Jesli ktos zabierze plotke 20 cm lub leszczyka takiego z 25-30 cm to tez go pouczacie na woda :?:

Nie sadze

A to ze maly wiadomo moze budzic w was jakies mieszane uczucie jednak z tego co ja przeczytalem a czytalem to samo co wy to chlopak napisal ze wzial pierwsza rybe w zyciu do domq

Wiec mysle ze kazdy z was kiedys cos wzial zreszta narzekacie ze mala a czy sami nie pisaliscie (czesc z was) ze bierzecie wlasnie mniejsze bo sa smaczniejsze bo wieksza lepiej sie rozmnazaja itp itd

Kurde czegos tu nie kumam :lol: bo albo on zle zrobil albo czesc z was robi to samo :lol:

Wedlug mnie wiecej wyrozumialosci do siebie nawzajem bo uwazam ze na forum jest przyjemnie lecz czasami nie wiadomo czemu ktos zaczyna naskakiwac na inne osoby

Pozdrawiam

Napisano

Spokojnie Panowie :cool:

Czy wypuszczać, czy zabierać ... to indywidualna sprawa każdego z nas, tak samo zresztą jak przekonania.

Ze swej strony łowcy mogę życzyć ... smacznego :cool:

I tu zakończmy dyskusję w tej sprawie a skupmy sie na kolejnych złowionych sumichach :mrgreen:

Napisano
pierwszy "haczykowy" łowca suma '06 poza tarłem, bo pierwszym "w tarle" byłem ja ... 68 cm
i zapewne na kogucika???

W tarle miałem i ja na 82cm a połakomił się na bałwanka z kulek wątroba-scopex. Dziwne czy normalka? Zdarzyło się komuś łowić sumy na kulkę?? :neutral:

Napisano

a jak zmontować sumowy zestaw żeby nie stracić jego mocy , żeby nie rwać całego w zaczepie , żeby był skuteczny???

Napisano
pierwszy "haczykowy" łowca suma '06 poza tarłem, bo pierwszym "w tarle" byłem ja ... 68 cm
i zapewne na kogucika???

A wiesz, ze nie :cool: To był dzień totalnego bezrybia, sandacze spały w korzeniach i zacząłem wlec po dnie rippera 8 cm. Tak, wiem, zdradziłem kokutki :oops::sad::cool:

Człowiek coś palnie dla żartu ,a tu takie trzęsienie ziemi,ale już milcze bo mnie Shogun wytnie.

Hmmm, czy ja wiem ... a niech se bedzie ... dla potomnych, by pamietali i liczyli sie ze zdaniem innych :cool:

Będziesz chciał, to sam sie wytniesz :lol::lol::lol: