Mosteque Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Zastanawiam się, czy ktoś może dokonywał kiedyś obliczeń, ile jakiego podkładu trzeba dać do jakiej szpuli. Np. mam 130m plecionki PP 0,15, a szpula mieści 150 m 0,28. Ile takiej 0,28 dać, żeby mi PP prawie do krańca szpuli potem doszła? A może macie jakieś inne patenty na podkład? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Knuckles Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Masz może zapasową szpulę do tego kołowrotka? Ale podkład będzie około 150 metrów żyłki 0,14. Czyli 75 metrów 0,28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosteque Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Zapasową szpulę mam. Chodzi Ci o to, żeby eksperymentować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Nawijasz plecionkę na szpulę , potem dowiązujesz żyłkę i nawijasz ile trzeba Potem przewijasz to wszystko na drugą szpulę , i masz plecionkę na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosteque Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Nawijasz plecionkę na szpulę , potem dowiązujesz żyłkę i nawijasz ile trzeba Potem przewijasz to wszystko na drugą szpulę , i masz plecionkę na wierzchu Próbowałeś się kiedyś dostać do mensy? Normalnie super pomysł Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi