Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też przyznam racje jarkowi i po czesci pilczykowi, przeczytalem kilka stron wstecz jeszcze raz i rzeczywiscie nasza rozmowa z kielbiem sprawiala nieciekawe wrazenie.

Nie zgodze sie natomiast z uogolnianiem do "Wy" bo to nie ja tu chwale sie, ze zjadam okazy. Ja wspomnialem tylko o karasiach i wzdregach a to dlatego, ze po prostu lubie gotowac. Ryby w wiekszosci wypuszczam, czasami biore do domu ale zazwyczaj sa to pojedyncze sztuki na kolacje, zazwyczaj karasie lub okonie.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
w którym miejscu dokładnie te okonie się pluskają??

na glebokiej wodzie od strony stawu 13c na tej mapie: http://www.myjniazabkowice.pl/pilce4.jpg

i w strone lasu. tam dalej jest a raczej byla trampolina. w lecie popoludniu tam nie polapiesz bo sie kapia. pod wieczor jest juz spokoj i drapieznik wyrusza na zerowisko. :twisted:

Kiełb, mam wrażenie ze Ty na innych Pilcach łowisz :mrgreen:

lapie na tych samych pilcach. trzeba tylko znac dobre i sprawdzone miejsca a efekt gwarantowany. lata doswiadczen :cool::cool:

Napisano

jareksm2, chłopaków ponosi fantazja do każdej ryby 20cm dodają, bajkopisarze też są potrzebni.Sam dreptam po Pilcach i wiem jak wygląda rybostan na tych wodach.Szkoda tylko że fotek nie wrzucają może bym zmienił zdanie.

Pilczyk popieram w 100% szkoda dyskutować

Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą,może odwiedzę Cmentarny w niedziele.

Napisano
jareksm2, chłopaków ponosi fantazja do każdej ryby 20cm dodają, bajkopisarze też są potrzebni.Sam dreptam po Pilcach i wiem jak wygląda rybostan na tych wodach.Szkoda tylko że fotek nie wrzucają może bym zmienił zdanie.

Pilczyk popieram w 100% szkoda dyskutować

Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą,może odwiedzę Cmentarny w niedziele.

nikogo nie ponosi fantazja. trzeba umiec lapac na pilcach. i najwyrazniej dreptasz bez sensu skoro nic nie lapiesz. :razz:

jako potwierdzenie niedowiarku. moj ostatni lin 48cm

http://img847.imageshack.us/img847/1430/p0110111455.jpg

jesli nadal nie wierzysz to zapraszam na "pojedynek" jak zrobi sie cieplej. kazdy pojdzie na swoje miejsca na pilcach i zobaczymy kto wiecej ryb zlapie w danym czasie. :cool:

Napisano

Kiełb, gratuluję lina, piękny, ale nie wypowiadaj się na temat rybostanu na Pilcach według swojego wyłącznego doświadczenia, bo prawda jest taka, że od paru lat jest tam gówno, a nie ryba i to nie tylko moje zdanie, ale z kim bym nie pogadał to ma skrajnie podobne do mojego. Łąwię regularnie na Pilcach od 15 lat i ostatnie 3, 4 lata to poprosu bezrybie. Zdarza się co jakiś czas, że ktoś coś złowi pięknego, ale to taki bzik przypadkowy. Jeśli na Pilcach jest sporo ryb, to proszę wypowiadajcie sięwędkarze o swoich efektach z 3 ostatnich lat. Pozdrawiam

Napisano

sandacz 65 szczupak 64 karp 40 mase leszczy po 30 ..i madrzy wedkarze kto wrzucil kłode w poprzek na stawie nr 13 kolo wyplywu?? kto jest taki tępy??

Napisano
sandacz 65 szczupak 64 karp 40 mase leszczy po 30 ..i madrzy wedkarze kto wrzucil kłode w poprzek na stawie nr 13 kolo wyplywu?? kto jest taki tępy??

kiedys byl tam fotel w wodzie :shock::o

Napisano

Ta 12 to zapomniane miejsce :mrgreen: .

Dużo zaczepów i dość zamulona. A i zimowa przyducha nie pozostaje bez echa. W zeszłym roku na wiosnę (po zejściu lodu) pływało kilka śniętych rybek. Mam echo wyrzutowe więc stawek ten obszedłem z każdej strony. Głębinka jest od strony stromego brzegu gdzie kiepskie dojście.

Napisano

No nareszcie kol. Salmiak, się pojawił :razz:

A już myślałem, że o Pilcach zapomniałeś. He, he. Pozdro.

A tak serio, to sprawdzę to w sobotę. Myślę, że jeszcze nie ma lodu, bo mimo wszystko woda nieco większa niż staw w Korytowie, a dodatkowo jakiś delikatny przepływ jest.

Może kol LeChifre, podrzuci jakieś info - w końcu jest z kamieńca, to trzy rzuty beretem od PILC.

Pozdro.

Napisano

Kiełb, tylko pamiętaj, jak złowisz okaza - zrób foto i daj mu żyć :grin:

Oczywiście Twój wybór :roll: , ale gorąco zachęcam, zwłaszcza że rybki mają już ikrę.

Może sie spotkamy, będę łowił na spin z opadu. "Trza ćwiczyć - za radą Suhhara"

Napisano

A no dawno mnie nie było bo nie miałem za dużo czasu łowić. Jarek graty za szczupaka. Piękny !!! Nie pytam gdzie i na co ;-) nie wypada. !!! Zobacze jak pogoda dopisze w sobote może wyskoczę, a teraz trzeba się szykować do wiosny, od nowego roku biorę się ostro za karpie - za te większe ;-)

Napisano

jarek to prawda trzeba ćwiczyć i czuć przynętę na koncu linki. Jak narazie zapowiadaja ze bedzie w miare cieplo wiec stawy napewno jeszcze nie zamarzna. Łamcie kije :P ja już kije mam spakowane ;) czekają na wiosne :P

Napisano
I jak kiełb zlapales cos?? :)

bylem na 14 bo moje miejsce bylo zajete. jedyne co zlapalem to mnostwo malych ploci, kilka japoncow malych, linow, leszczy i wzdreg (tu pozdrowienia dla jazgarz333). na zywca nic nie uderzylo nie wiem czemu. :sad:

ogolnie slabe efekty ale chociaz sie pobawilem z drobnicom :lol:

a ty jak tam????

a co to za okaz masz w avatarze???? czy to twoja zdobycz???? :grin::o