Pilczyk Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 jareksm2, wiem, wiem, oczywiście odebrałem i micha mi się ucieszyła, a ja do Ciebie napisałem maila, jak możesz to odbierz , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Pilczyk, podesłałem Ci foto na komórkę.czy to jest ten sprzet od tego dillera z suszki co mowili tubylcy na 13? tzn ??? bo nie kumam? bo jak bylem kiedys na 13 chyba to mi tubylcy powiedzieli ze tani sprzet wedkarski mozna kupic u dillera w suszce. on podobno ma po cenie hurtowej i taniej bo skads sprowadza to z ukrainy czy slowacji. niewiesz nic o tym???? |>=)=)=)=)=)=)(*_*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 jarek ignoruje pytanie o staw wiec to pewnie tajemnica!!!! obstawiam 4 lub 10 bo takie potwory tam widywalem ;o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 jarek ignoruje pytanie o staw wiec to pewnie tajemnica!!!!obstawiam 4 lub 10 bo takie potwory tam widywalem ;o opowiec cos wiencej. zainteresowales mnie tym postem bo tez tam czasem lapie ryby i sa dobre efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 ja tam czesto nie lapie ale jak juz bywalem to czesto widywalem duze ryby wyskakujace z wody ;o No i nikt prawie tam nie lapie, moze dlatego uchowaly sie tam takie bydlaki Na 14 czesto polawiam i udalo mi sie tam kilka linow wyciagnac ale zaden taki potezny jak twoj Zjadles go czy wyrzuciles do wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 ja tam czesto nie lapie ale jak juz bywalem to czesto widywalem duze ryby wyskakujace z wody ;oNo i nikt prawie tam nie lapie, moze dlatego uchowaly sie tam takie bydlaki Na 14 czesto polawiam i udalo mi sie tam kilka linow wyciagnac ale zaden taki potezny jak twoj Zjadles go czy wyrzuciles do wody? zjadlem oczewiscie. troche podlatywal mulem i troche tlusty. ale niebyl zly. kilka karasiow tez wzielem to zmielilem i dzis na obiad mielone byly 1 klasa. polecam. przepisa moge wam dac jak chcecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 ja lubie zupe z wzdreg, ktore nie sa zbyt smaczne smazone ale zupa jest bardzo dobra (tylko koniecznie trzeba wydlubac oczy, najlepiej nad woda ^^ fajna zabawa ) Kotletow z ryb nie lubie Liny z pilc troche wala mulem dlatego nie warto ich zabierac, juz lepsze japonce smazone (byle nie z fukushimy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 ja lubie zupe z wzdreg, ktore nie sa zbyt smaczne smazone ale zupa jest bardzo dobra (tylko koniecznie trzeba wydlubac oczy, najlepiej nad woda ^^ fajna zabawa )Kotletow z ryb nie lubie Liny z pilc troche wala mulem dlatego nie warto ich zabierac, juz lepsze japonce smazone (byle nie z fukushimy ) warto zabierac sa dobre calkiem. a te z fukushimy to jakie???? jakies zarybienia byly na pilcach japoncami???? podaj ten przepis na zupe. po co i czym wydlubujesz oczy???? niechcesz zeby widzialy jak umierajom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie bylo zarybien ale chyba nie chcialbys jesc radioaktynych japoncow ;d A wydlubuje oczy normalnie nozem, juz jak sa martwe... Ponoc zupa jest niedobra jak sie oczy w niej rozgotuja. Przepis dosc prosty: ok. 10-15 wzdreg w granicach 15-20cm ugotowac w bulionie wazywnym (ktory wczesniej trzeba ugotowac, najlepiej ze swiezych warzyw) pozniej odcedzam ryby i odrywam mieso wybierajac osci i daje z powrotem do zupy, dobre z makaronem ale i z ziemniakami czy jako dodatek do zmazonej ryby (wtedy miesa nie dodajemy tylko zostawiamy sam bulion wazywno robny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie bylo zarybien ale chyba nie chcialbys jesc radioaktynych japoncow ;dA wydlubuje oczy normalnie nozem, juz jak sa martwe... Ponoc zupa jest niedobra jak sie oczy w niej rozgotuja. Przepis dosc prosty: ok. 10-15 wzdreg w granicach 15-20cm ugotowac w bulionie wazywnym (ktory wczesniej trzeba ugotowac, najlepiej ze swiezych warzyw) pozniej odcedzam ryby i odrywam mieso wybierajac osci i daje z powrotem do zupy, dobre z makaronem ale i z ziemniakami czy jako dodatek do zmazonej ryby (wtedy miesa nie dodajemy tylko zostawiamy sam bulion wazywno robny) a te wzdregi to samce czy samice lepiej???? i ile tego bulionu zagotowac???? 2l starcza czy wiencej???? i jak odrywasz mieso od ryb to one jeszcze zyjom czy juz sa martwe???? a skubiesz je z lusek???? a jakies przyprawy dodajesz????? |>=)=)=)=)=)=)=)(*_*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 plec bez roznicy, z reszta nie umiem odrozniac Bulionu 2 litry I ryby saoczywiscie martwe bo juz ugotowane ;d wczesniej obrane z lusek... Przyprawy wedle wlasnego uznania, jak lubisz Koksu, moze na wiosne bo teraz troche za zimno na ruchanie w plenerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie bylo zarybien ale chyba nie chcialbys jesc radioaktynych japoncow ;dA wydlubuje oczy normalnie nozem, juz jak sa martwe... Ponoc zupa jest niedobra jak sie oczy w niej rozgotuja. Przepis dosc prosty: ok. 10-15 wzdreg w granicach 15-20cm ugotowac w bulionie wazywnym (ktory wczesniej trzeba ugotowac, najlepiej ze swiezych warzyw) pozniej odcedzam ryby i odrywam mieso wybierajac osci i daje z powrotem do zupy, dobre z makaronem ale i z ziemniakami czy jako dodatek do zmazonej ryby (wtedy miesa nie dodajemy tylko zostawiamy sam bulion wazywno robny) a te wzdregi to samce czy samice lepiej???? i ile tego bulionu zagotowac???? 2l starcza czy wiencej???? i jak odrywasz mieso od ryb to one jeszcze zyjom czy juz sa martwe???? a skubiesz je z lusek???? a jakies przyprawy dodajesz????? |>=)=)=)=)=)=)=)(*_*) byla kiedys taka piosenka: wszystkie rybki maja c*pki ... a karasie po k*tasie ... a okonie po pytonie ... to sprobuje twojego sposobu jazgarz333 przy najblizszej okazji!!!! a za zjazdem pilcakow jestem na tak!!!! pewnie pilczyk i inni tez chetnie sie zapisza!!!! moze uda sie cos wyholowac jeszcze do konca roku. mi sie udalo tego legendarnego lina a co u was bierze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Pierwsze kamienieckie to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jazgarz333, Kiełb, z tego co piszecie to wy zwykli mięsiarze jesteście, a te szczegółowe opisy kulinarne to poprostu żenada!!! Przez takich jak wy gówno w wodach jest!!! Idźcie sobie do rybnego bo tam jest duży wybór ryb. Trzeba brać przykład z jareksm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jazgarz333, dorośnij trochę do prawdziwego wędkarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jazgarz333, jesteś zwykłym mięsiarzem i wędkarz z ciebie ja z koziej dupy trąba, wydłubjesz oczy wzdręgom? Ty jesteś psychopata. Koledzy po kiju i prawdziwi wędkarze wypowiedzcie się na ten temat, bo mnie trafia szlag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 wiecej kultury panie pilczyk. Idźcie sobie do rybnego bo tam jest duży wybór ryb. a co to za roznica ze ryby z rybnego czy z pilc??? kazdy ma prawo brac sobie ryby do domu i nikt nie moze tego zabronic. to jest sprawa indywidualna kazdego wedkarza i gow.. ci do tego. widze ze obsluga forum jest ci obca skoro piszesz 3 posty pod soba. i do tego obrazasz innych piszacych tu uzytkownikow. mysle ze ostrzezenie conajmniej powinienes dostac bo niektorzy juz tutaj za same uzywanie kilku wulgaryzmow dostaja bany! p.s. jest taka opcja edytuj. i nie flustruj sie tak bo ci zylka peknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Po 1 powinienes dostac ostrzezenie od tomika za spam. Po 2 oceniasz mnie na podstawie tego, że biore wzdregi do domu? No tak, przeciez wzdręg w naszych akwenach jest zastraszająco malo, zwlaszcza tych miedzy 15 a 20cm... Nie bądź śmieszny. Napisalem gdzieś, że zabieram duze wzdręgi? Napisalem, że zabieram każdą rybe? Nie. Wiec prosze mi tu nie insynuować. No tak, miesiarstwem można nazwac zabieranie karasi (srebrzystych które są gatunkiem szeroko rozpowszechnionym w dodatku nie rodzimym). Szkoda tylko, ze nie zauwazyles, ze napisalem, ze lepiej zabierac karasie niż liny, tu moze male dopowiedzenie, nie tylko ze wzgledu na ich smak ale takze na liczebnosc. Szczegolowe przepisy kulinarne to zlo? Idz do rybnego i kup sobie kilka linow/szczupakow/karasi? A myślisz, ze skad one sie w rybnym wziely? Moze pochodza z fabryki rybnej? No tak, widocznie jestem niedoinformowany. Ryby w rybnym pochodza z wody i to samo robisz biorac je z nad wody co placac za nie w rybnym. No moze poza tym, ze wspomagasz gospodarstwa rybackie ktore skuteczniej będą za Twoje pieniadze przetrzebiac duze akweny w innych miejscach Polski. Bo czego oczy nie widza tego sercu nie żal... I co do wydlubywania oczu wzdregom to wydlubuje je po to by nie rozgotowaly sie w zupie... A 'dobra zabawa' to zart.. przepraszam jeśli ktoś nie lubi tego typu humoru, za fukushime też. Lubie ryby slodkowodne i nie mam zamiaru zmieniać swoich upodobań kulinarnych bo jakiś fanatyk uwaza zabieranie wzdręg czy karasi za miesiarstwo... Dorośnij do świadomego wedkarstwa w ktorym szlachetna idea zdeza sie z rzeczywistoscia i przestaje byc tak szlachetna jak sie wydawalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Podziwiam lin i to taki na 14 lapalem tam i zlapalem tam karpia ale taki lin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Podziwiam lin i to taki na 14 lapalem tam i zlapalem tam karpia ale taki lin a jakiego karpia tam zlapales i kiedy???? kiedys mi sie zdarzaly ale ostatnio cisza same liny i japonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 na wakacje kilogramowy na kuku+gnojak z gruntu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jazgarz333, dorośnij to ty chłopczyku i zastanów sięrazem z kiełbem kogo ja obraziłem? twoje żarty są adekwatne fo wieku. żałuję, że wdałem sięz wami w polemikę bo to przepaść intelektualna. Jak dla mnie jesteś mięsiarzem i na pewno mijasz się etyką wędkarską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 pilczyk wszystko wypuszczasz?? bo jak zabierasz tez jestes miesiarz ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Zalujesz, ze wdales sie w polemike bo? Przepasc intelektualna? No jak narazie to ja podwazylem Twoje twierdzenie jakobym mial byc miesiarzem. Napisz mi wyraźnie i jasno w którym miejscu mijam sie z etyką wędkarską bo jak narazie to piszesz ogólnikami i unikasz rzecziwej dyskusji. I jeszcze jedno, ja nie napisalem, ze mnie obraziles chociaż w sumie moglem bo nazywanie kogos bezpodstawnie miesiarzem to obraza. Czekam na argumentacje a nie poniżanie w stylu 'przepaść intelektualna'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Jazgarz333, dzieli nas duża różnica wieku i na pewno duże doświadczenie w wędkowaniu. Jeśli piszesz o wydłubywaniu wzdręgom oczu przed gotowaniem to wybacz, ale mija się to z etyką wędkarską. Ryb jest coraz mniej, każdemu zależy na przeżyciu fajnego holu ryby, no ale jeśli tacy ludzie jak ty preferują zjadanie ich to po prostu porażka. Nie poniżam cię ani nie ubliżam i nie mam zamiaru obrażać, twoje posty świadczą o twojej niedojrzałości do wędkarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.