Jazgarz333 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 Też przyznam racje jarkowi i po czesci pilczykowi, przeczytalem kilka stron wstecz jeszcze raz i rzeczywiscie nasza rozmowa z kielbiem sprawiala nieciekawe wrazenie. Nie zgodze sie natomiast z uogolnianiem do "Wy" bo to nie ja tu chwale sie, ze zjadam okazy. Ja wspomnialem tylko o karasiach i wzdregach a to dlatego, ze po prostu lubie gotowac. Ryby w wiekszosci wypuszczam, czasami biore do domu ale zazwyczaj sa to pojedyncze sztuki na kolacje, zazwyczaj karasie lub okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 w którym miejscu dokładnie te okonie się pluskają?? na glebokiej wodzie od strony stawu 13c na tej mapie: http://www.myjniazabkowice.pl/pilce4.jpg i w strone lasu. tam dalej jest a raczej byla trampolina. w lecie popoludniu tam nie polapiesz bo sie kapia. pod wieczor jest juz spokoj i drapieznik wyrusza na zerowisko. Kiełb, mam wrażenie ze Ty na innych Pilcach łowisz lapie na tych samych pilcach. trzeba tylko znac dobre i sprawdzone miejsca a efekt gwarantowany. lata doswiadczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 na glebokiej wodzie od strony stawu 13c na tej mapie: http://www.myjniazabkowice.pl/pilce4.jpg i w strone lasu. tam dalej jest a raczej byla trampolina. Cholera ja szukam tego miejsca od roku, jeszcze za łebka pamiętam to miejsce a później zapomniałem nawet który to staw. Zapostowane z Samsung Galaxy SII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mopsik79 Napisano 14 Listopada 2011 Share Napisano 14 Listopada 2011 jareksm2, chłopaków ponosi fantazja do każdej ryby 20cm dodają, bajkopisarze też są potrzebni.Sam dreptam po Pilcach i wiem jak wygląda rybostan na tych wodach.Szkoda tylko że fotek nie wrzucają może bym zmienił zdanie. Pilczyk popieram w 100% szkoda dyskutować Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą,może odwiedzę Cmentarny w niedziele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 mopsik79, dzięki i połamania kija, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 jareksm2, chłopaków ponosi fantazja do każdej ryby 20cm dodają, bajkopisarze też są potrzebni.Sam dreptam po Pilcach i wiem jak wygląda rybostan na tych wodach.Szkoda tylko że fotek nie wrzucają może bym zmienił zdanie.Pilczyk popieram w 100% szkoda dyskutować Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą,może odwiedzę Cmentarny w niedziele. nikogo nie ponosi fantazja. trzeba umiec lapac na pilcach. i najwyrazniej dreptasz bez sensu skoro nic nie lapiesz. jako potwierdzenie niedowiarku. moj ostatni lin 48cm http://img847.imageshack.us/img847/1430/p0110111455.jpg jesli nadal nie wierzysz to zapraszam na "pojedynek" jak zrobi sie cieplej. kazdy pojdzie na swoje miejsca na pilcach i zobaczymy kto wiecej ryb zlapie w danym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smołki Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 złapać można chorobe weneryczną a ryby się ŁOWI Mopsik79 jadę z toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Kiełb p[iekny lin o tym miejscu co mowisz na 12 to prawda głebia tam jest i tam zlapalem okonia:P jedynego na tym stawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 Kiełb, gratuluję lina, piękny, ale nie wypowiadaj się na temat rybostanu na Pilcach według swojego wyłącznego doświadczenia, bo prawda jest taka, że od paru lat jest tam gówno, a nie ryba i to nie tylko moje zdanie, ale z kim bym nie pogadał to ma skrajnie podobne do mojego. Łąwię regularnie na Pilcach od 15 lat i ostatnie 3, 4 lata to poprosu bezrybie. Zdarza się co jakiś czas, że ktoś coś złowi pięknego, ale to taki bzik przypadkowy. Jeśli na Pilcach jest sporo ryb, to proszę wypowiadajcie sięwędkarze o swoich efektach z 3 ostatnich lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 sandacz 65 szczupak 64 karp 40 mase leszczy po 30 ..i madrzy wedkarze kto wrzucil kłode w poprzek na stawie nr 13 kolo wyplywu?? kto jest taki tępy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 sandacz 65 szczupak 64 karp 40 mase leszczy po 30 ..i madrzy wedkarze kto wrzucil kłode w poprzek na stawie nr 13 kolo wyplywu?? kto jest taki tępy?? kiedys byl tam fotel w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 wiec na tych stawach grasuja powaleni ludzie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 wiec na tych stawach grasuja powaleni ludzie ;/ ktorzy nic nie umieja zlapac i stad tam tyle ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Ta 12 to zapomniane miejsce . Dużo zaczepów i dość zamulona. A i zimowa przyducha nie pozostaje bez echa. W zeszłym roku na wiosnę (po zejściu lodu) pływało kilka śniętych rybek. Mam echo wyrzutowe więc stawek ten obszedłem z każdej strony. Głębinka jest od strony stromego brzegu gdzie kiepskie dojście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Witam koledzy. Pilce zamarznięte czy jeszcze nie ? Macie jakieś info ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 No nareszcie kol. Salmiak, się pojawił A już myślałem, że o Pilcach zapomniałeś. He, he. Pozdro. A tak serio, to sprawdzę to w sobotę. Myślę, że jeszcze nie ma lodu, bo mimo wszystko woda nieco większa niż staw w Korytowie, a dodatkowo jakiś delikatny przepływ jest. Może kol LeChifre, podrzuci jakieś info - w końcu jest z kamieńca, to trzy rzuty beretem od PILC. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Pilce nie są zamarznięte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 ja sie w sobote wybieram na zasiadke linowom i szczupalowom. moze cos wezmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Kiełb, tylko pamiętaj, jak złowisz okaza - zrób foto i daj mu żyć Oczywiście Twój wybór , ale gorąco zachęcam, zwłaszcza że rybki mają już ikrę. Może sie spotkamy, będę łowił na spin z opadu. "Trza ćwiczyć - za radą Suhhara" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 A no dawno mnie nie było bo nie miałem za dużo czasu łowić. Jarek graty za szczupaka. Piękny !!! Nie pytam gdzie i na co nie wypada. !!! Zobacze jak pogoda dopisze w sobote może wyskoczę, a teraz trzeba się szykować do wiosny, od nowego roku biorę się ostro za karpie - za te większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 jarek to prawda trzeba ćwiczyć i czuć przynętę na koncu linki. Jak narazie zapowiadaja ze bedzie w miare cieplo wiec stawy napewno jeszcze nie zamarzna. Łamcie kije ja już kije mam spakowane czekają na wiosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Kiełb a na ktory staw jedziesz moze sie dołącze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Kiełb a na ktory staw jedziesz moze sie dołącze ;p prawdopodobnie 13 jesli bedzie miejsce na moim stanowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 I jak kiełb zlapales cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 I jak kiełb zlapales cos?? bylem na 14 bo moje miejsce bylo zajete. jedyne co zlapalem to mnostwo malych ploci, kilka japoncow malych, linow, leszczy i wzdreg (tu pozdrowienia dla jazgarz333). na zywca nic nie uderzylo nie wiem czemu. ogolnie slabe efekty ale chociaz sie pobawilem z drobnicom a ty jak tam???? a co to za okaz masz w avatarze???? czy to twoja zdobycz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi