LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Nie niestety to nie moja zdobycz ale moze kiedys ;D a w ktorym miejscu na 14 lapiesz te potencjalne żywczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Nie niestety to nie moja zdobycz ale moze kiedys ;D a w ktorym miejscu na 14 lapiesz te potencjalne żywczyki lapie je po drugiej stronie stawu. tam jest jedno takie duze miejsce. to obok niego jest takie mniejsze miedzy czcinami. to tam wlasnie lapie. kiedys kilka lat temu karpia tam urwalem duzego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 a ja tam wyciągłem kilowego a na co tam lapiesz?? jaka zaneta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 a ja tam wyciągłem kilowego a na co tam lapiesz?? jaka zaneta:) zaneta lin-karas. a lapie na gnojaki i czasem biale robaki. a ty na co tego karpia wytargales???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Ja dziś sie wybralem na Cmentarny Co prawda po raz kolejny bez wiekszego okonia ale moze nastepnym razem Kilka srednich okonkow na spina i jeden sredni klen, przyjemnie sie chociaz lowilo bo pogoda ladna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Kuku + Gnojak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Ja dziś sie wybralem na Cmentarny Co prawda po raz kolejny bez wiekszego okonia ale moze nastepnym razem Kilka srednich okonkow na spina i jeden sredni klen, przyjemnie sie chociaz lowilo bo pogoda ladna czy ty moze byles na cmentarnym dzisiaj bialym golfem 1???? bo widzialem z rana jak przejezdzalem ze ktos tam stal tym autem. to ty moze byles???? Kuku + Gnojak a zanety jakie stosujesz na pilcach. a dokladniej na 13,12,14???? cos specjalnego moze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 na 13 stosuje zanete trapera + kuku latki owsiane pęczak pinki na 14 ziemniaki bułka tarta zmielony kminek na 12 kolega zlapal suma 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 na 13 stosuje zanete trapera + kuku latki owsiane pęczak pinki na 14 ziemniaki bułka tarta zmielony kminek na 12 kolega zlapal suma 50 cm a ten kminek to po co???? skuteczny jest???? a kiedy go zlapal???? i na co????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 na wakacjach z gruntu... kminek ma bardzo intensywny zapach i zwabia leszcze;P musze sie wybrac na amura na 13 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 widac znasz najlepsze miejsca na pilcach ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 na wakacjach z gruntu... kminek ma bardzo intensywny zapach i zwabia leszcze;P musze sie wybrac na amura na 13 .. a co jest tam duzo amura???? sproboj na salate. slyszalem ze skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 mam swoje miejsce sąsiad na wakacjach zaczepil jednego i nie dal rady wyciagnac na brzegu sie wypiol ponoc ponad 80cm ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 mam swoje miejsce sąsiad na wakacjach zaczepil jednego i nie dal rady wyciagnac na brzegu sie wypiol ponoc ponad 80cm ;p to potezna sztuka ponad 80cm a ktory staw wedlug ciebie glebszy jest 13 12 czy 14???? bo sie tak kiedys zastanawialem nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 14 płytka strasznie najgłębsza jest 13c w miejscach 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 14 płytka strasznie najgłębsza jest 13c w miejscach 4m no to gleboko rzecywiscie. a co powiesz na temat stawu 15???? jest tam cos???? jak kiedys tam bylem to urwalem szybko 2 zestawy. duzo zaczepow i ryb brak. ale moze tylko taki dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 no cos slyszalem o zerwanm leszczu 70cm ale czy to prawda niewiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarz333 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Kielb, to nie ja Ja podjeżdzam od strony suszki bo tam prawie nikt nie lowi I nie golfem tylko na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 no cos slyszalem o zerwanm leszczu 70cm ale czy to prawda niewiem.. no tez niewiem. watpie. zamulony strasznie ten staw i plytki. a na tej rzeczce co wyplywa z 13 to kiedys ladne okonie polawialem. po 30 cm. a teraz latwo tam kielbia na zywca zlapac. polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Witam. Wróciłem z Pilc. Spinningowałem na kilu stawach. Do d......... Jedno puknięcie w ripka i niewielki szczupak na wobka. Z Pilcami daje sobie spokój jeżeli chodzi o drapieżnika, widzę że woda strasznie przełowiona i nie mam już żadnej motywacji żeby jeździć tam po szczupaki czy sandacze. Za rok może być tylko gorzej więc odkładam całkiem spinningi i od wiosny ruszam ostro z karpiowaniem. Tu chociaż trochę adrenaliny i szansa jest znacznie większa, po za tym ja nie mam się czym pochwalić w tym roku, a znajomi karpiarze mają i karpie 20kg+ i kilka łądnych leszczy do 5 kg. Wydaje mi się, że chodzenie po 5 km i biczowanie tysiącami różnych przynęt wody jest bez sensu. Pozdrawiam, chwalcie się sobotą. ps. Wydaje mi się że widziałem kolege JAREKSM na stawie nr 7 jak łowił z opadu. Jarek pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 wiem wiem wiem:) a ty lapiesz na splawik czy zawsze grunt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Salmiak ktore stawy polecasz na takie karpie albo mniejsze takie do 6kg:)?? w nastepnym sezonie tez zaczynam ostro karpiarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiełb Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 wiem wiem wiem:) a ty lapiesz na splawik czy zawsze grunt?? glownie to splawik. a zazwyczaj jedna wendka na splawik a druga na grunt lub na zywca. a ty jak preferujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 ktore miejsca polecasz na karpie nie wazne gdzie;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 ja zawsze 2 grunty albo grunt i żywiec;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi