pontonss Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Witam czy ktoś próbował już łowić Głowacice na casting, kupiłem typowo castingowy krótki kij 1,8 metra 100 g c.w z myślą o wypróbowaniu czegoś nowego, na głowacice wybieram się w tym roku kilka razy na Dunajec, co o tym myślicie, ma to sens czy kijka zostawić typowo na szczupaki i nawinąć jakąś 30 na multiplikator? Cytuj
Łukasz789 Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Można spróbować , ale 0,30dobra żyłka powinna starczyć (ona ma ok. 12kg wytrzymałości ) na głowatkę a jak pleciona to już w ogóle. W sprawie głowatek i sprzętu uderz do kolegi Ocupusa on tobie wszystko wyjaśni. Tylko ten multiplikator jakoś mnie nie pasuje.... Cytuj
krzyswe1 Napisano 2 Grudnia 2013 Napisano 2 Grudnia 2013 Dziwi mnie ze taki krotki ten kij. A zylka ( grubosc ) ...... jak chcesz uzyskac efekt spadochronu to i 0.5 mozesz zapakowac, wytrzymalosc nie ma tu nic do rzeczy. Cytuj
Wagner Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 0,30dobra żyłka powinna starczyć (ona ma ok. 12kg wytrzymałości ) . Nie istnieje żyłka 0.30, która ma choćby 7kg wytrzymałości. Żyłka 0.35, która ma faktyczną wytrzymałość 7.5 kg na węźle a (prawie zawsze jest jakiś węzeł) to jest żyłka rewelacyjna. Zapytaj karpiarzy. Cytuj
pontonss Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Napisano 14 Stycznia 2014 Na głowacicę kupiłem jednak kij Savagear mp predator 20-60 c.w, 3 metry oraz kołowrotek dragon rock hd 840, nie wiem czy kij nie za słaby ale taki polecił mi znany łowca głowacic (ma bardzo duże przelotki) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi