maciek1221 Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Hej, witam wszystkich! Łowię głównie na małej rzece ( Bystrzyca), lub zbiorniku stojącym, wklejanką i małymi paproszkami z główkami jigowymi 2g. Zestaw więc bardzo lekki, tropię głównie okonie i niewymiarowe sandacze, i szczupaki. Jako, że te ryby ostatnio słabo współpracują i zaczynają już troszkę nudzić, postanowiłem zaplanować wyprawę nad Wisłę w przyszły weekend. Konkretna lokalizacja to Piotrawin, gdzie jeździłem za małolata, niedaleko jest inne świetne miejsce - Kamień, ale jest tam teraz budowany most. W związku z takim łowiskiem, mam pytanie odnośnie sprzętu. Łowię na żyłkę 0.18, podejrzewam, że na Wisłę będzie za cienka? Jeżeli tak, to jaki rozmiar żyłki zastosować. Dalej, jakiej wagi główki jigowe i jakiej wielkości przynęty? Pytam, bo nie mam nic w moim arsenale z dużych przynęt. Wędkę będę miał o dużym ciężarze wyrzutu, także z tym nie będzie problemu. Pozdrawiam, Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Wg mnie żyłka OK. przynęty myślę że musisz troche większe zastosować. też lubię łowić na lekko ale chyba na Wiśle zasadniejsze jest używanie większych / cięzszych przynęt. Chętnie usłyszę opinie innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi