spn83 Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Potrafi ktoś może oszacować głędokość wody po czasie opadania przynęty? znalazłem jedno miejsce u mnie na łowisku gdzie kogut 35g opada 15 sekund i ciegawi mnie ile jest tam metrów i czy jest wogule sens szukać tam sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Zależy jeszcze jakiej linki używasz, ale obstawiam grubo ponad 10metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 jeśli jest to woda płynąca, to dużo zależy od kierunku zarzucania/podciągania. Jeśli woda stojąca, to obstawiam głębokość ponad 20 m. W tym przypadku zależy to jeszcze od długości rzutu, bo czym krótszy rzut, tym bardziej przynęta będzie zbliżała się nam pod nogi i opad będzie w końcowych sekundach znacznie wolniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 15 Października 2013 Autor Share Napisano 15 Października 2013 Woda stojąca i daleki wyrzut i do tego kołowrotek otwarty przez pierwsze kilka sekund, 20 metrów to już chyba martwa dziura? nic chyba nie żeruje na takiej głębokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 wydaje mi się, że to raczej będzie za głęboko. Z takimi (i większymi) głębokościami spotkałem się jedynie łowiąc w zalanych kamieniołomach po wydobywaniu granitu (na dolnym śląsku jest kilka takich). Ale nic nigdy nie złowiłem tak głęboko. Wszystkie ryby stały na płytszych partiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi