groszek25 Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Witam, drodzy koledzy poproszę o Wasze propozycje jeżeli chodzi o kupno kołowrotka pod spining Shimano Catana CX 270ML cw 7-21. Kwota jaką dysponuję to max 130zł. Łowił będę przede wszystkim szczupaka (2-3kg) ewentualnie jakiś okoń. Przynęty w jakie chcę się zaopatrzyć to głównie gumy i blachy. Cytuj
ŁYSY Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 W tej +/- kwocie to Spro Passion. Cytuj
groszek25 Napisano 19 Października 2013 Autor Napisano 19 Października 2013 a co sądzicie o kołowrotku Shimano CATANA 3000SFB albo ogólnie seria catana w kwocie do 130zł. Cytuj
ŁYSY Napisano 19 Października 2013 Napisano 19 Października 2013 Poczytaj opinie na temat catan. To są dobre kręcioły ale nie do spina. Ja catankę zajechałem w niecały sezon przy bocznym troku.... Cytuj
groszek25 Napisano 20 Października 2013 Autor Napisano 20 Października 2013 Kolego ŁYSY bardzo dziękuję za odpowiedź i sugestie. Może ktoś jeszcze wypowie się w temacie i poleci jakieś kręciołki. Cytuj
ŁYSY Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Bardzo proszę Sam jestem ciekaw innych opinii. Choć za 130zł ciężko będzie kupić coś lepszego od Passiona, chyba że używkę. Cytuj
Romcio.fish Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 W takich pieniądzach to może obejrzysz kołowrotek Viper, 3 modele do wyboru w cenie 107-115 zł, 5 lat gwarancji co jest dużym plusem. Serwis gwarancyjny Dragona twierdzi, że to jest najmniej awaryjny kołowrotek na tej połce cenowej. Pokręcić w sklepie możesz, a nuż przypadnie ci do gustu. Możesz też dołożyć 20-35 zł i kupić Manta Drop Shot, znam ten kołowrotek i jestem dobrego zdania o nim. Korzyścią też jest 5 laty gwarancji. Ja np. zwracam dużą uwagę na miejsce położenia serwisu, a ten jest w Polsce. Catany Shimano również nie polecam. A inne rozwiązanie, to Spro albo giełda i maszynka używana. czasem można kupić coś fajnego za połowę ceny. pozdrawiam Cytuj
Gość Patryk32 Napisano 21 Października 2013 Napisano 21 Października 2013 W tej +/- kwocie to Spro Passion. Muszę się zgodzić, sam kiedyś taki miałem i nie narzekałem. Cytuj
groszek25 Napisano 22 Października 2013 Autor Napisano 22 Października 2013 Drodzy koledzy udało mi się zwiększyć budżet na zakup kołowrotka, mam przeznaczoną kwotę max. 200zł. Czy to zmienia Wasze propozycje, sugestie itp... Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj
niktważny Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 kup używanego Penn np: http://allegro.pl/penn-sargus-2000-i3643718492.html Używam ten model już 4 sezon i kołowrotek nie do zajechania. A nie ma lekko od lutego pstrągowanie od maja kleniowanie i boleniowanie a na jesieć plecionka i szczupakowanie i sandaczowanie. Cytuj
ŁYSY Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 kup używanego Penn np:http://allegro.pl/penn-sargus-2000-i3643718492.html Używam ten model już 4 sezon i kołowrotek nie do zajechania. A nie ma lekko od lutego pstrągowanie od maja kleniowanie i boleniowanie a na jesieć plecionka i szczupakowanie i sandaczowanie. Sam się kiedys przymierzałem do tego Penn-ka, ale odpuściłem. Zbyt duże/boleniowe przełożenie jak dla mnie. Raczej pod szczupłego wolę 5:1 lub nawet niżej. Cytuj
ŁYSY Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 kup używanego Penn np:http://allegro.pl/penn-sargus-2000-i3643718492.html Używam ten model już 4 sezon i kołowrotek nie do zajechania. A nie ma lekko od lutego pstrągowanie od maja kleniowanie i boleniowanie a na jesieć plecionka i szczupakowanie i sandaczowanie. Sam się kiedys przymierzałem do tego Penn-ka, ale odpuściłem. Zbyt duże/boleniowe przełożenie jak dla mnie. Raczej pod szczupłego wolę 5:1 lub nawet niżej. No ale fakt, maszynka solidna. Cytuj
niktważny Napisano 22 Października 2013 Napisano 22 Października 2013 kup używanego Penn np:http://allegro.pl/penn-sargus-2000-i3643718492.html Używam ten model już 4 sezon i kołowrotek nie do zajechania. A nie ma lekko od lutego pstrągowanie od maja kleniowanie i boleniowanie a na jesieć plecionka i szczupakowanie i sandaczowanie. Sam się kiedys przymierzałem do tego Penn-ka, ale odpuściłem. Zbyt duże/boleniowe przełożenie jak dla mnie. Raczej pod szczupłego wolę 5:1 lub nawet niżej. No ale fakt, maszynka solidna. Co do przełożenia dla mnie to plus. Penn Sargus 2000 nie jest duży. Jest to solidny metalowy młynek na lata. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi