darty Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Witam... Pytanie jak w temacie,Daiwa Regal Carp 3,6 3lb czy Anaconda Base 3,6 3-3,25lb... który z tych kijków bedzie lepszy do rzutów?, szczególnie chodzi mi o opinie Daiwy... to stosunkowo nowy kij i mało o nim w sieci.Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 darty, Base mają pochlebne opinie,i możesz sobie poczytać kilka stron na forum karpiowym.pl A z tego co wiem to Regal ma przelotkę pierwsza od strony kołowrotka trochę małą,i nie ma za wiele pozytywnych opini na jej temat. Jak chcesz kija typowo do rzutów to polecam Daiwe Mission X.3 lb. Mam komplet 13 ft 3 lb i wale około 150 m. Ale z tego co się orientuje to są trudne do zdobycia tym bardziej w 3 skł. Ale kijek Anaconda Power II to już istna bajka.Fantastyczny kij,cieniutkie blanki o akcji semi parabolicznej, Moim zdaniem nie ma lepszego kija w taj klasie cenowej. Ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indyczek1 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Witam Sam używam Base ok 2lat i w tej cenie kij jak najbardziej ok. Da się nim spokojnie śmignąć na średnie odległości typu 50-60m ale jeśli planujesz dłuższe rzuty to raczej jak radzi Miro Power II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Witam Sam używam Base ok 2lat i w tej cenie kij jak najbardziej ok. Da się nim spokojnie śmignąć na średnie odległości typu 50-60m ale jeśli planujesz dłuższe rzuty to raczej jak radzi Miro Power II Ojjj to zależy ile masz Lb,bo z tego co wiem to Base 3/3,25 śmiało ciężarkiem 90-100 gr walisz na 100 m a 3,5/75 to i z PVA osiągniesz 80 m Może jeszcze nie masz za bardzo wprawy do oddawania dalekich rzutów,bo 50-60 m to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indyczek1 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Witam Posiadam kij 3-3.25 LB 3 składy. Z reguły łowię z PVA i rzuty na taką odległość jak pisałem spokojnie idzie osiągnąć. Nie eksperymentowałem jeszcze ze skrajnie dalekimi rzutami bo takie w moim łowisku nie są potrzebne, ale na pewno da radę machnąć jak mówisz. Ale kij jak najbardziej OK a kupując w sklepie u Przemka 5lat gwarancji!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 darty, tutaj kolega opisuje tego kijka o którego pytasz. forum karpiowe.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Czy ktoś się orientuje gdzie można dostać Anaconde Base 3 skład 3.9m 3.25-3.5lbs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 nalewator, Alez proszę bardzo w sklepie karpiowym.pl Tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Dzięki za info (swoją drogą pozdrawiam ) też tam znalazłem ale cena trochę wysoka. Na Askari jest (była ) o wiele tańsza tylko jest niedostępna. Do wiosny jeszcze daleko tak ,że mogę poczekać . Tak jeszcze zapytam ,ma to być moja pierwsza karpiówka (a raczej częściej żywcówko-sumówka) i czy to dobry wybór (wędka ma być do dalekich rzutów). Do tego jakiś kręcioł z WB(z Sangera może Magic Runner 4 lub Xcovery Stalker ) lub może coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Base ma dobre opinie wśród karpiarzy,oczywiście w tej klasie cenowej :)A Anaconda Magic IV to dobry wybór.Co do Askari to i owszem ma tańsze klamoty tylko troszkę problem z gwarancją bo kombinują. Są sklepy bardziej przyjazne jak np u Przemka Bżdziucha - sklep karpiowy.pl. Miły kontakt,doradzi osobiście. Wyszły też nowe karpiówki Anaconda patriot,typowa do dalekich rzutów ale jeszcze nie ma na ich temat opinii. Tu A tu trochę opisu na jej temat. http://forum-karpiowe.pl/viewtopic.php?p=111514#111514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 No te Patrioty 2 całkiem dobrze się prezentują tylko czy jest wersja 3 skład bo coś nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 8 Lutego 2014 Share Napisano 8 Lutego 2014 Nie stety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Zakupiłem Base 3.9m 3.5lbs i do tego MR4 , myślę że zestaw da rade. Soją drogą to kołowrotek jest "wielki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Zakupiłem Base 3.9m 3.5lbs i do tego MR4 , myślę że zestaw da rade. Soją drogą to kołowrotek jest "wielki" Dokonałeś dobrego wyboru. Chyba w tej klasie cenowej nic lepszego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Miro1956, zgadzam się z Tobą w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Miro1956, zgadzam się z Tobą w 100% Dzięki, ale co do mnie to ja nie preferuje kołowrotków z WB. Wolał bym np Daiwe Crosscast S lub Tice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Miro1956, ja też. Za ta kasę można kupić Okume Axeon. Konwersja do niego kosztuje 40 zł i można katować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Konwersja do niego kosztuje 40 zł Daj mi namiary do takiej taniej konwersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Miro1956, http://www.angelgeraete-wilkerling.de/catalogue/products/view/27104/Okuma_Big_Pit_Distance_Baitfeeder_Converter_Cap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 No i tu zaczyna się problem bo i z zakupem i kosztami,przelewem,dogadaniem się itd... a ciekawe czy będą pasować do moich Crosscastów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Hmmma tam nie ma takiego myku jak w Emcastach?Konstrukcje podobne. Podejrzewam,że wewnątrz różnią się detalami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Wiem co masz na myśli ale nie zaglądałem i prawdę mówiąc to mi jest to zbędne bo mam tak hamulec ustawiony że przy braniu wyciąga żyłkę i można śmiało przyciąć,dopiero po chwili robię pół obrotu i mogę holować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Miro1956, ja też z konwersją nie kombinuje. Uważam ,że jest mi to zbyteczne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi