Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Koledzy wędkarze może ktoś z was doradzi mi a mianowicie muszę kupić nowego Federka tak do 150 zł i nie wiem co mam wybrać , może coś doradzicie i podpowiecie , w większości będę łapał na zalewie , stawie , chce go na leszcza i biała rybę muszę przez zimę coś kupić .

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
  • 2 months later...
Napisano

Łowić to nim nie łowiłem, ale słyszałem że dobry (na wedkuje był o nim artykuł kiedyś)

Napisano

Osobiście mogę polecić Kongera, dokładniej Carbomaxa Team Feeder. Znajdziesz go w 3 rozmiarach, ja osobiście używam go na Odrę (3.6m) i jestem naprawdę zadowolony bo w sklepie na ryneczku leżał sobie taki samotny za jedyne 70 zł. Ceny na allegro i innych sklepach internetowych znacznie wyższe, ale mieści się w Twoim przedziale cenowym. Używam zielonej szczytówki czyli tej najczulszej, która sygnalizuje brania bardzo dobrze. Z tą szczytówką miotam koszykami 80 g + towar.

Napisano

Patrzyłem właśnie na tego kongera i chyba się na niego zdecyduje ( jest w sklepie niedaleko mnie ) , kupić w ciemno tego mistralla bez dotykania to nie za bardzo :roll:

Napisano

Pewnie, jeżeli masz możliwość pomacania kija to nie ma co się zastanawiać. Najwyżej wpadnie Ci w ręce inny, który Ci podpasuje :) Jak dla mnie konger robimy wędeczki, które naprawdę dobrze mi lezą, mam 5 kijków i 2 kołowrotki z tej firmy i nic złego powiedzieć nie mogę. Natomiast na temat plecionek mogę powiedzieć, ze są bardzo kiepskie tak samo jak te żyłki co dorzucają w sklepie ( koszt 3-4 zł)

Napisano
Patrzyłem właśnie na tego kongera i chyba się na niego zdecyduje ( jest w sklepie niedaleko mnie ) , kupić w ciemno tego mistralla bez dotykania to nie za bardzo :roll:

Carbomaxx zwykle ma dobre opinie. Sam sie przymierzam do kupna feedera i powiem że w cenie do 200 zł musisz koniecznie sprzęt wziąć do ręki i sprawdzić czy ci przypasuje bo tańsze wędki bywają grube i ciężkie czego na zdjęciach nie widać. Dopiero droższe wędki są mocne i lekkie.

Zależy gdzie chcesz łowić, czy tylko rzeka, jaka rzeka i czy czasem też na wodzie stojącej.

Napisano

Łowie na rzece o średnim uciągu , mam jedną wędkę teleskopową kongera na grunt i nie narzekam :wink: szukam jeszcze wędki na żywca , kupie chyba karpiówkę dwuczęściową

Może jutro uda mi się podjechać i pomacać trochę , wędkuje dopiero od roku więc jeszcze dużo przede mną :mrgreen: