Skocz do zawartości
Dragon

Woblery Rapala

Tomaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wobler129
Napisano

Chyba widziałem coś podobnego. Tylko nie pamiętam gdzie i jak się to nazywało :cool:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Teraz ciekawi mnie jak sobie poradzicie.
No faktycznie trudne ale postaram się odpowiedzieć co to jest : na pewno wobler o ciekawej nazwie believer firmy drifter tackle, mozna z nim robic praktycznie wszystko, powolnie na powierzchni, mozna nim trollowac, mozna tez twichowac i jerkowac, dzieki dwum oczkom pracuje na roznych glebokosciach

do kupienia w rozmiarach od 6" do 13", w jednym kawalku jak i jointed. :wink:

Napisano

Keri miała być jeszcze literowa nazwa wyrobu ale fakt uznaje ,masz u mnie wobka Rapali .Jak to ma się do rapali ano tak że we Francij sprzedawali je w opakowaniach rapali albo ktoś może fałszował nie wiem tego dokładnie kolega mi przysłał z paryża jako upominek :mrgreen:

Teraz uwaga Keri zgadł on tylko może zadać zadadke pytanie lub rebus .

Keri jeśli ma być upominek ,niespodzianka to prosze to zaznaczyć lub nagrody nie przewiduje się.

Gość wobler129
Napisano
tu jest trochę tych dziwadełek

Widziałem gdzieś takie same. Tylko gdzie? Z początku pomyślałem, że te drugie oczko z przodu to na kotwice :lol: Ale po długich namysłach doszedłem do wniosku, że

dzieki dwum oczkom pracuje na roznych glebokosciach

Czyszbyśmy mieli zwycięzcę rebusu :mrgreen: Czekamy na następne rebusy z nagrodami :cool::lol::mrgreen:

Napisano
Keri zgadł
Z pomocą kolegów Artecha :cool:

Co do zagadki z mojej strony to trochę pomyślę. Nagroda też się znajdzie :mrgreen:

Napisano

To już się sami podzelicie wobkiem ,bo był przewidziany tylko jeden,proponuje w dni parzyst Keri a w dni nieparzyste Artech a w niedziele i święta u mnie połowi :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano
Z pomocą kolegów Artecha
Widzę że keri skrócił piłeczkę :mrgreen:

Gratulacje!

Co do zagadki z mojej strony to trochę pomyślę. Nagroda też się znajdzie
Zawsze może to być ten wobler rapali co go od Mańka wygrałeś :wink::lol:
Napisano
w dni parzyst Keri
To mi pasuje bo 4 jadę na rybki ze spinningiem :lol:

Proponuję moderatorom aby utworzyć nowy temat z naszymi rebusami i przenieść posty z tym związane.

Napisano
Zawsze może to być ten wobler rapali co go od Mańka wygrałeś
Nagroda przechodnia :lol: Tylko żeby go który nie urwał bo nie będzie nagrody :lol:
Napisano
no to więc proponuję jakąś nagrodę
Nagrody są już przewidziane. No ale jak ty proponujesz coś od siebie to dawaj śmiało :mrgreen:

Tomet ciągniemy pod adresem podany powyżej w moim poście.

• 2 weeks later...
Napisano

a tu może powróćmy do woblerów Rapali ,,,co sądzicie o skitter pop i skitter prop aby wykorzystać te powierzchniówki na bolenie :???: oczywiście nie teraz ale za rok jak przyjdzie dobry okres na bolenia ??

Gość wobler129
Napisano

Chyba lepsze bedą siudaki itp. Własnej roboty. Są tańsze i ponoć lepsze. Dużo dobrego słyszałem o woblerach J. Gusmana. Kosztują do 15zł. :cool:

Napisano

siudak to prawie to samo co skitter prop bez wiatraczka ,no i z tym że właśnej produkcji sa lepsze to też sie zgadzam tyle tylko że mi sie nigdy nie udało wyprofilować takiego siudaka jakiego bym rzeczywiście oczekiwał :sad:

Gość wobler129
Napisano

Siudak i Rapala skitter pop niczym się nie różnią? Papinos różnią się i to przedewszystkim ceną :lol:

Napisano

nie no troche mnie poniosło mówiąc że prawie niczym. przejżałem najróżniejsze modele, :wink: ,,a ceną to oczywiste -wydaje mi sie że rapala jest chyba najdroższa ale i najpożądniejsza jeżeli chodzi o wobki :neutral:

Gość wobler129
Napisano
rapala jest chyba najdroższa

I tu się myślisz :wink: Są droższe woblerki od rapali np. woblery Zbyszka Wąchały. :cool:

Napisano

a no chyba że własnej produkcji ,tu nie zaprzeczam :grin: sam osobiście znam faceta który robi woblery na zamówienie mój wujek kiedyś był jego stałym klientem tyle tylko że ten pan wołał sobie za takiego siudaka 50 zł :shock:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.