Skocz do zawartości
tokarex pontony

Woblery Rapala

Tomaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wobler129
Napisano

A gdy Wąchała wyciąga dużego sandacza lub szczupaka na swojego woblera to odrazu na miejscu, w którym złowił rybe sprzeda takiego woblera za jakieś 300zł. :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
ten pan wołał sobie za takiego siudaka 50 zł :shock:
Ludzie co wy piszecie :evil: woblery siudaki to woblery robione przez Tomka Siudakiewicza a nie przez jakiegoś pana. Jakiś pan nie zrobi ani rapali ani salmo tyko kopie :???:
Napisano

no ten facet bierze takiego siudaka do łapy ogląda a potem stara sie robić takiego samego a że jest w tym bardzo dobry to często mu wychodzą bardzo podobne woblery. nazwyjmy te wszystkie ,,siudaki,, które nie wyszły spod noża Tomka Siudakiewicza tylko własnej roboty lub czyjegoś wytworu na wzorze---,,siudakami 2,,

Napisano

Papinos, piszesz ciągle o tych siuda....2, czy tam sida.....ych. Bardzo cię proszę daj zdjęcia na forum woblerów tego pana co robi siudaki2

Napisano

problem w tym że takowych woblerów nie posiadam bo ostatnie 2 zostawiłem nad wodą jakieś miesiąc temu ,postaram sie jednak poszukać w necie zdjęć bo z tego co wiem oferował te wobki także na allegro ,jeżeli mi sie uda to wzuce fote :wink:

Napisano

woblery rapala są fajne i przyjemne w dotyku, ale czy łowne tego nie wiem :grin::grin:

papinos nie mów mi znowu że to nie na temat, poza tym wydaje mi się że już się gdzieś pogubiłeś w tych twoich wypowiedziach, tylko nie wiesz gdzie :sad:

Napisano

Andi24 - chyba masz racje za dużo forumów na raz obskakuje po internecie i to wędkarstwo już mi sie zagubiło na jednym forum pisze o tym na drugim o czym innym i już sam nie wiem :???: przepraszam wszystkich za moje niedokońca trafne posty

• 3 months later...
Napisano

Na ten sezon zamierzam zakupić kilka woblerów, m.in. rapalę dt i tu mam małe pytanie co do wyboru wielkości tego woblera, a mianowicie czy na dt16 czepia się mniej nieduzych szczupłych niż na np.dt10? Może ktoś miał doświadczenia z różnymi wielkościami tego woblera ?

Napisano

Łukasz ja łowiłem na woblery dt 16 i dt10 i nie zauważyłem różnicy w wielkości łowionych szczupaków jest inna zasada dt 10 pływa płycej a dt16 głębiej i teraz zależy na jakiej głębokości będziesz łowił i należy odpowiednio dobrać woblera do głębokości łowiska na opakowaniach woblerów jest podana głębokość na jakiej one pracują.

Napisano

Czyli dt16 będzie najbardziej odpowiedni. Dzięki za pomoc :mrgreen:

Chcem również zakupić jeszcze rapale do łowienia do 2 metrów i pomiędzy 2 a 4 metrem.

Do 2 m myślę o x-rap 10, a pomiedzy 2 a 4m o shad-rap 9. Będą odpowiednie? A może macie jakieś inne skuteczne modele godne polecenia ?

• 3 months later...
Napisano

czesc wszystkim. to moze jeszcze raz otworze poprzedni temat o rapalkach. od tamtej pory wiele sie zapewne zmienilo. piszcze co sadzicie o lownosci rapali w przypadku szczupaka i klenia. jakie sa wasze najukochansze i najlowniejsze 'pupilki'.dzieki za odpowiedzi.

Gość wobler129
Napisano

W przypadku klenia wolę własnoręczne lub czyjegoś wyrobu nie firmówki. A na szczupakach najlepiej mi się sprawdzają woblery Salmo. Np. coś takiego- Salmo Slider 7cm malowany na płotkę:

d2175759b2fda644.jpg

Napisano

Może faktycznie lepiej te posty przenieść do poprzedniego tematu o rapalkach. Moje ulubone rapalki to X-Rap w kolejności 10-gold (szczupak) 8-silver (bass, rdzawiec) 10-perch (szczupak). Co do sliderów Salmo - uuuu taaak - bardzo dobre przynęty. Ja za najlepszą uznaję (zwłaszcza ostatnio :mrgreen: ) w barwach hot-perch. No i mogą być większe iż 7 :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.