Nadwodnik Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Przeglądam właśnie pudło ze sprzętem który kupowałem jakieś 15-20 lat temu. Znalazłem 2 takie dziwne obrotówki (?) których nawet nigdy nie użyłem, jakie jest ich przeznaczenie ? Coś kojarzę, że były do łowienia pod lodem, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Nadwodnik, tego typu przynęta to dewon, to śmigiełko będzie się obracać podczas prowadzenia. Kształt jest dość nietypowy, z reguły korpus był większy, jak w woblerze. Możliwe, że to przynęta na lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Dzięki za info. Kształt może być nietypowy, bo kto wie czy to nie ruski sprzęt. Kiedyś przyjeżdżali na bazarek handlarze ze wschodu i sporo sprzętu od nich kupowałem po taniości. Może to zimowa przynęta, ale kręci się też jak płynie do przodu, więc nie zaszkodzi wypróbować na najbliższym wypadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igen Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Widziałęm takie coś wczoraj na targu, chyba to jest na bolenie http://www.rumpol.pl/p/pl/1266/torpeda+-+przyneta+na+bolenia+130282.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaziutek Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 To praprzodek woblera. Dobre ponoć na ryby łososiowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwodnik Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Może i dobre, te moje są jednak niechlujnie wykonane i tak nie za specjalnie pracują, zwłaszcza w wodzie stojącej. Trochę tym porzucałem i póki co efekty zerowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi