ememiks Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam Czy w naszym pięknym kraju takie cudo zdało by się? http://www.feelfreekayaks.com.au/kayaks-products/fishing-kayaks/moken-12-5 Ma to swoje zalety i wady ale ...... Czy u nas ktoś wędkuje z takiego kajaka? Czy jeszcze ten trend w naszym kraju się nie zakorzenił? Ludzie łowią z tego na morzu, oceanie łowiąc rekiny itp. Więc na naszych wodach jedynym zagrożeniem może być sterta śmieci płynąca w naszym kierunku. Zapoznałem się z tematem i widać że naprawdę są to kajaki dobrze przemyślane a przede wszystkim bezpieczne. Wiem że wygląda to śmiesznie ale.. masa ludzi łowi na różnych akwenach to dlaczego by nie spróbować w naszym kraju? Czekam na wasze opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amstaf358 Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Cena...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Ceny zaczynają się od 3 tyś jakby nie patrzał no to mamy jakąś tam łódkę. Fajna sprawa gdyż można na dach auta i zwodować się dowolnym miejscu nie potrzebujemy miejscówki gdzie możemy zwodować łódkę. Mało tego kajaki feelfree posiadają koło wmontowane na tyle do przewozu kajaka. Może za kilka lat i u nas zacznie być coraz więcej wędkarzy na kajakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 kurde sprawdziłbym takie coś )) ale mam fajna łódkę z przyczepka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Czy u nas ktoś wędkuje z takiego kajaka Sam się zastanawiam nad Moken 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Oczywiście, że można, sam łowiłem kiedyś ze zwykłego turystycznego kajaka, są też specjalne deski SUP dla wędkarzy, niestety ceny tego sprzętu są za ie. Iście drogie. No i oczywiście tak jak wszystko ma swoje wady i zalety, a do wożenia na bagażniku proponuję świetną łódkę Armada 250. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Ostatnio, wodując ponton, nad jeziorko przyszedł facet, z kajakiem na dwókółce (ręczny wózeczek) - widać ma niedaleko. Ja miałem już ponton na wodzie i ładowałem graty z bagarznika samochodu. Typ zwodował załadowany sprzętem kajak, dwókółkę przywiązał na dziobie, zamienił kilka zwyczajowych zdań ze mną i już odpływał. Trwało to ze 2 kursy od bagarznika do pontonu i z powrotem (ok 3 m w jedną stronę). Pytacie, kajak? TRZY RAZY TAK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_A_P_A Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 ciekawe czy trwało by to tak krótko gdyby przyjechał samochodem , po co targasz tyle maneli wiosła i zaneta wystarczy pięć minut i po robocie .tylko ponton ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Piszesz ponton i 5 minut i gotowe, chyba żartujesz, a napompować itd. to, co najmniej pół godziny, no i następne pół na złożenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 gdyby przyjechał samochodem Zdejmujesz kajak z samochodu i jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_A_P_A Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Piszesz ponton i 5 minut i gotowe, chyba żartujesz,a napompować itd. to, co najmniej pół godziny, no i następne pół na złożenie itp. Jak łapiesz na czas to OK ale jak dbasz o zdrowie i komfort wypoczynku to tylko ponton lub łódka .Zdejmujesz i w drogę a zapewne masz załadowany kajaczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Panowie, Rozumiem, że wędkujecie poza granicami PL? Bo w PL można wędkować tylko z zarejestrowanych środków pływających. Z tego co wiem kajaków nie można zarejestrować (chyba, że zmieniły się ostatnio przepisy). A zatem wędkowanie z kajaków, rowerów wodnych jest zabronione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 Nawet dętkę od traktora możesz zarejestrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 Akurat ponton worzę napompowany (na dachu samochodu), ale wypakować muszę: wiosła, sztywną podłogę (własna produkcja - 5 elementów), siedzisko, kotwice (szt. 2), echo, torbę z przynętami (z pontonu zazwyczaj spininguję o tej porze roku), wędki. Pozatym, zdjąc pasy mocujące z auta, zmienić - uzupełnić garderobę, dopompować lub upuścić powietrze w komorach (różnica temperatur między garażem a plenerem), razem ok 15 min... Więc trochę się zchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Listopada 2014 Share Napisano 10 Listopada 2014 15 min Ja może tyle mam spacerkiem do rzeki pudełko z przynętami mam już w kajaku , stawiam go na wodę , rozkładam wędkę i wkładam w uchwyt , siadam i już wiosłuję nic więcej mi nie potrzeba , zawsze dziwię się jak ktoś mówi że ponton czy łódka lepsza bo więcej miejsca na graty zastanawia mnie tylko jakie to graty ciągacie? podbierak mi nie jest potrzebny , do kajaka łatwiej podebrać rybę jak do łódki(mam dwie) nie potrzebuję też kotwicy , gdyż ustawiam się przy trzcinach gdzie jest płytko i wbijam 1,5m pręt w otwór odpływowy co unieruchamia kajak , lub wpływam na mieliznę w tym roku jest bardzo płytko , więc nie ma problemu z kotwiczeniem . Rozumiem ''graty'' jak ktoś się zasadza na karpia , ale nawet łowiąc płoteczki to biorę tylko wędkę , trochę zanęty ,ciasto czy robaki , parę haczyków , ołów itd. to wszystko można zmieścić w kieszeni Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Też jestem minimalistą, jak najmniej gratów no i aparat obowiązkowo, porządny aparat, najlepiej lustrzanka z obiektywem 27-300 mm a nie fotokomórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Ja jestem zauroczony wędkarskimi deskami SUP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Fajna taka deska Jak na razie nie szukam nic innego ,kajak jest dla mnie idealnym rozwiązaniem Nie wątpię. Tak jak wszystko ma swoje wady i zalety, no i też nie bardzo zabierzesz typowego wędkarskiego SUP’a pod pachę, bo co z resztą tobołów, no i Sup ma tą zaletę, że możesz z niego wędkować stojąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plywakprzelajowy Napisano 6 Maja 2019 Share Napisano 6 Maja 2019 Stworzyłem podobny temat... bardziej szczegółowo: zapraszam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi