barylax Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 witam panowie chcę kupić nowy kołowrotek do mojego mikado uv 120gr potrzebuje czegoś co podziała ze 3 sezony i będzie można daleko rzucić, obecnie mam shimano baitfeeder st 4000, i sprawuje się ok ale potrzeba mi rzucać kilkanaście metrów dalej z koszyczkami w przedziale 50-100gr, łowie na jeziorach ale nieraz na odrze w nurcie nada sie do moich zastosowań czy będzie za wielki bo ryby mega wielkie nie są ale daleko trzeba rzucać a w obecnym zestawieniu już nic więcej nie idzie chyba że macie coś lepszego w przedziale do 200zł co prawda chciałem kręcioł z wb ale za 200zł nic ze szpulą lc i wolnym biegiem nie ma Cytuj
ChaoTic Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 nie ma sensu inwestować w nic LD/LC do tego kija Sam kijek jest przywoity ale nie do machania daleko. W przypadku przelotek UV to żaden rzutowy kręciol cudów nie zdziała, wlotowa przelotka zbyt blisko mocowania kołowrotka i jak do damy do tego do tego małą jej średnicę - to będzie gasić wszytko choćbyś miał ulta szeroką szpulę i nawiniętą pajęczynę. Cytuj
barylax Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Napisano 14 Kwietnia 2014 hmm ja potrzebuje zyskać jeszcze 10m,jak nic nie zmieni to zostanie do karpiówki bo mam sobie w planach takiego kija poskładać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi