Anakreont Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Witam Koledzy możecie pomóc poczatkujacemu i do radzić gdzie polowic w Krakowie/okolicach Krakowa? Metoda gruntowa, spinning? Może ktoś wybiera się na wędkowanie? Z mila chęcią się przyłącze;) proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Anakreont, Jesteś nowicjuszem w wędkarswie w ogóle czy nowicjuszem na tych wodach? Ja trzy lata temu zapoznawałem się z krakowskimi wodami i od razu zakochałem się w Wiśle. na Wiśle znajdziesz kilka rodzajów łowisk, i prawie każda ryba jest możliwa, czasami można się zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anakreont Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Nowicjuszem w Krakowskich wodach, wędkuje od 10 lat ale w świetokrzyskiem, od jakiegoś czasu mieszkam w Krk i tutaj chciałbym powędkować... kolego a na Wiśle za Dąbiem czy w części Starorzecza jest ok czy raczej coś dalej np. Niepołomice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 kolego anakreont. jeśli zamierzasz łowić na grunt ew przepływanke ja osobiście polecam odcinek przy ul Tynieckiej czesto tam zasiadam z federami. Jeżeli interesuje ci spinning, to Wisła poniżej Krakowa. To tak w bardzo ogólnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensimilla Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 W Niepołomicach jest przewaga białej ryby, dużo klenia i masa bolenia jest, sandacz sie zdarza ale rzadziej niz np w samym krakowie, szczupak też raczej jako przyłów. Jesli chodzi o grunt to zdecydowanie niepołomice są najlepszą opcją, to samo tyczy się przepływanki. Jeśli chodzi o spinning to raczej wisła w Krakowie jest ciekawsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi