wojciech777 Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 Witam ! Jestem nowy na tym forum więc jeżeli do czegoś się nie zastosuje to przepraszam. Mam plany wyjechać nad Zalew wiślany we wrześniu. Chciałbym się dowiedzieć czy z morza dopływają tam takie ryby jak dorsze, flądry ? I czy w tym okresie można je łowić i w jakich limitach czy też rozmiarach. Jeżeli można tam spotkać takie ryby to jakie możecie mi polecić zestawy wędke+kołowrotek na te ryby w cenie do 200zł obciążeniem do 250g Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj
wojciech777 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Napisano 19 Kwietnia 2014 i dodam jeszcze czy trzeba mieć jeszcze jakieś specjalne uprawnienia, oprócz karty wędkarskie ? Cytuj
MaSsAcReR Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 szczerze to nie slyszalem zeby ktos regularnie te ryby tam lowil. Co najwyzej sledzia lapia wczesna wiosna. Jest tam za to wciaz duzo pieknego okonia i ja na Twoim miejscu na te ryby bardziej bym sie nastawil. Cytuj
wojciech777 Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Napisano 19 Kwietnia 2014 ok to na spinning A z tymi uprawnieniami ? Cytuj
MaSsAcReR Napisano 19 Kwietnia 2014 Napisano 19 Kwietnia 2014 zalezy czy z brzegu czy z lodki. Jesli z brzegu to sprzet beachcastingowy. Jesli z lodki (duzo lepsze efekty) to jakis zestaw na boczny trok. Cos rzedu cw 15g bedzie ok. Mozna tez na zwykla wklejanke light i paprocha ale duzo lepsze efekty sa tam wlasnie na trok. Co do zezwolenia to jest to woda morska wiec trzeba wykupic pozwolenie w bosmanacie (koszt ok 50zl za caly rok) karta zlodziei pzw tam nie obowiazuje. Zalew wislany to charakterystyczny zbiornik i charakterystycznie sie na nim lowi. Jest to unikat na skale europejska. Poza okoniem jest tu spora populacja bialorybu i troche sandacza (niestety glownie malego) Jak na polskie warunki mysle, ze jest to 1 z bardziej zasobnych zbiornikow i wciaz mimo rabunkowej gospodarki i barbarzynstwa lokalnych wedkarzy wciaz mozna tam fajnie polapac. Wieczorem moge Ci dokladniej wszystko poopisywac bo spedzilem 25 lat zycia w tej okolicy:) Teraz tymczasem zmykam na rybki Cytuj
pawciobra Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 zalezy czy z brzegu czy z lodki. Jesli z brzegu to sprzet beachcastingowy.: Oj tam od razu sprzęt beachcastingowy Wystarczy sprzęt z bazarku żeby fajnie tam połowić. Nie pamiętasz jaki sam miałeś sprzęt? hehe Z brzegu fajnie też zdają egzamin ciężkie feedery Cytuj
MaSsAcReR Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 to i szczupaki na teleskop o cw 100 sie lapalo na twistera na za malym jigu Prawda jednak, ze w ten piach szkoda tam drogiego sprzetu bo i tak wszystko sie zajedzie po sezonie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi