Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kacek, fajnie że będziesz :wink:

Dziś upływa termin naszej wstępnej rezerwacji. Niezdecydowanych proszę o szybkie decyzje, bo od jutra właściciele mogą wynajmować pokoje innym osobom. Na dzień dzisiejszy wolne są trzy pokoje 4 osobowe i 1 jednoosobowy (P i madman na razie nie potwierdzili przyjazdu).

Jeszcze jedno pytanko do tych co już tam byli - czy teren/okolica posiada jakieś ciekawe miejsca do zwiedzania/atrakcje dla dzieciaków? Wiadomo, dziecko przez tydzień bez placu zabaw się zanudzi na amen, no a żona nie będzie razem ze mną 24h na dobę czatować przy kijach ;)

Oprócz niezliczonych sadów zbyt wiele tego nie ma, ale jak ktoś chce to coś tam można pozwiedzać.

Ciekawe miejsca w okolicy Grójca

Tu jeszcze parę informacji o atrakcjach dostępnych w pobliżu Oleśnikowej Doliny

Atrakcje w Oleśnikowej Dolinie i okolicy

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Uwaga, informacja z ostatniej chwili- okazuje się, że jest dostępny do wynajęcia w terminie naszego zlotu duży domek (6 osobowy). Cena 300 zł/dobę. madman, w związku z wyrażonym przez Ciebie zainteresowaniem- masz prawo "pierwokupu" :wink:

Napisano

Biorę. Ślij dane do przelewu. Jak rozumiem ile osób będzie w domku nikogo nie interesuje? Znaczy mamy w planach w dwie rodzinki (cztery dorosłe osoby, 3 latek i dwa maluchy poniżej roku).

EDIT: Domek od 14 do 17 - czyli że cztery doby. Czy w przypadku najmu na tydzień byłaby opcja zniżki? Fajnie by było ten domek wziąć na tydzień, ale 2100 pln to trochę przeginka ;)

Napisano
Biorę. Ślij dane do przelewu. Jak rozumiem ile osób będzie w domku nikogo nie interesuje? Znaczy mamy w planach w dwie rodzinki (cztery dorosłe osoby, 3 latek i dwa maluchy poniżej roku).

Szybko poszło :mrgreen:

Oczywiście nie ma przeszkód do zamieszkania w tym składzie, nominalnie miejsc jest 6, ale z dzieciakami powinniście się spokojnie zmieścić a opłata i tak dotyczy całego domku.

Dane do wpłaty zaliczki na PW.

Reasumując lista na dziś wygląda tak:

1. tomek1+ Ola+ Agata+ Krzyś

2. Gregorek

3. tomik+ Magda+ 2 dzieciaków

4. Amator

5. Trini+ Łukasz+ Paulina

6. Tadeusz+Krzysztof+żony

7. Bronek+żona+ 2 dzieciaków

8. kacek(Kacper)+brat(Krzysiek)//może jeszcze żony/partnerki :razz:

9. madman+3 dorosłych+3 dzieciaków

10. P z rodziną ?

Czyli z dzieciakami ponad 30 osób :cool:

EDIT: Domek od 14 do 17 - czyli że cztery doby. Czy w przypadku najmu na tydzień byłaby opcja zniżki? Fajnie by było ten domek wziąć na tydzień, ale 2100 pln to trochę przeginka ;)

To 3 doby. Doba hotelowa liczy się od 14 do 12 kolejnego dnia. Zgodnie z informacją na stronie- przy 7 dniach pobytu cena do negocjacji. :wink:

http://olesnik.pl/72,cennik.html

Napisano

Dodatkowa informacja- istnieje możliwość wykupienia obiadów na miejscu w cenie 20 zł. O chęci skorzystania z posiłku trzeba poinformować 4 dni przed przyjazdem, ze względu na fakt, że właścicielka przygotowuje wszystko ze świeżych produktów i z wyprzedzeniem planuje zaopatrzenie.

Napisano

Zaliczka poszła :mrgreen: .

mam tylko nadzieję że nie wypadnie nic nadzwyczajnego .

tfu tfu

nie lubię planować nic z takim wyprzedzeniem.

Napisano

Tomek masz gdzieś tego grila z poprzedniego roku?

może się przydać .

chyba że właścicielka będzie robiła jakieś problemy.

Napisano
Tomek masz gdzieś tego grila z poprzedniego roku?

może się przydać .

chyba że właścicielka będzie robiła jakieś problemy.

Dogadamy się jak będzie bliżej zlotu.

Napisano
Dodatkowa informacja- istnieje możliwość wykupienia obiadów na miejscu w cenie 20 zł. O chęci skorzystania z posiłku trzeba poinformować 4 dni przed przyjazdem, ze względu na fakt, że właścicielka przygotowuje wszystko ze świeżych produktów i z wyprzedzeniem planuje zaopatrzenie.

Ale to tylko informacyjnie czy też wiążąca deklaracja?

Miałem nadzieje, że będzie jak w ubiegłym roku idę rano i zamawiam obiad.

Napisano

Dopytam.

Napisano

Napewno wpadne na jeden dzień poznać się i pogadać a czy na więcej dam znać na dniach :)

Napisano
Napewno wpadne na jeden dzień poznać się i pogadać a czy na więcej dam znać na dniach

Super! Szkoda, że nie można spinningować na tym łowisku, bo z chęcią bym zobaczył jak szkolisz tamtejsze zębate. :mrgreen:

Napisano
Super! Szkoda, że nie można spinningować na tym łowisku, bo z chęcią bym zobaczył jak szkolisz tamtejsze zębate.

Jeśli przyjade na więcej niż jeden dzień, zawsze można wyskoczyć na pobliską Wisłe jeśli będzie jakiś chętny spinningista ;)

• 1 month later...
Napisano
Super! Szkoda, że nie można spinningować na tym łowisku, bo z chęcią bym zobaczył jak szkolisz tamtejsze zębate.

Jeśli przyjade na więcej niż jeden dzień, zawsze można wyskoczyć na pobliską Wisłe jeśli będzie jakiś chętny spinningista ;)

Zawsze jestem gotowy do nauki.

Jak postępują przygotowania?

• 1 month later...
Napisano

2. Gregorek

4. Amator

10. Koledzy Bronka- 3 osoby

Tak wygląda lista na dziś :cool:

Jak tam przygotowania do zlotu? Dwa tygodnie zleci jak z bicza strzelił! :twisted:

Napisano

Dopytam.

I co w temacie?

Przygotowania idą pełną parą :mrgreen:

Napisano
I co w temacie?

Trochę mi to umknęło, ale z tego co pamiętam z rozmowy z właścicielką, raczej ciężko będzie o zamówienie obiadu na tej zasadzie. Mówiła, że potrzebuje wiedzieć wcześniej, chyba że chodzi o 1-2 porcje. Takie małe zamówienie jest do zrobienia bez uprzedzenia.

Na co się nastawiacie? Ja mam chętkę zapolować na jesiotra :twisted:

Napisano

2. Gregorek

4. Amator

10. Koledzy Bronka- 3 osoby

Tak wygląda lista na dziś :cool:

Jak tam przygotowania do zlotu? Dwa tygodnie zleci jak z bicza strzelił! :twisted:

dla ścisłości to kolega+ żona+ dzieciak (7 lat) :wink:

przygotowania ?

jak zwykle będę na szybko coś organizował . nie mam czasu na to.

muszę dzieciakom zorganizować jakieś wędki bo nie dadzą mi żyć.

mam nadzieję że małe ryby też tam pływają a nie same giganty :mrgreen:

Napisano
dla ścisłości to kolega+ żona+ dzieciak (7 lat)

No to dzieciaków będzie sporo :cool:

Tymczasem w Oleśnikowej Dolinie złowiono kolejny piękny okaz- suma 35 kg. :twisted:

normal_10505323_731872653525365_6766666515532173047_n.jpg

normal_10532870_731873703525260_3485298729128869492_n.jpg

Napisano
I co w temacie?

Trochę mi to umknęło, ale z tego co pamiętam z rozmowy z właścicielką, raczej ciężko będzie o zamówienie obiadu na tej zasadzie. Mówiła, że potrzebuje wiedzieć wcześniej, chyba że chodzi o 1-2 porcje. Takie małe zamówienie jest do zrobienia bez uprzedzenia.

Na co się nastawiacie? Ja mam chętkę zapolować na jesiotra :twisted:

ja się nastawiam na pobicie ubiegłorocznej życiówki :mrgreen:

to chyba nie będzie trudne :lol:

a tak szczerze to na nic nie liczę i na nic się nie nastawiam bowiem

Błogosławieni ci którzy na nic nie liczą albowiem nie będą zawiedzeni :lol:

muszę pokopać w temacie jakie ry by tam pływają bo raczej w grę wchodzi gruntówka z koszykiem.

brania częstsze ryby mniejsze - to mnie interesuje bardziej niż czekanie na giganty.

jak się łowi raz w roku (teraz niestety) to człowiek chce się trochę pobawić i mieć radochę.

Napisano
muszę pokopać w temacie jakie ry by tam pływają bo raczej w grę wchodzi gruntówka z koszykiem.

brania częstsze ryby mniejsze - to mnie interesuje bardziej niż czekanie na giganty.

jak się łowi raz w roku (teraz niestety) to człowiek chce się trochę pobawić i mieć radochę.

Raczej solidny sprzęt wchodzi w grę. Pamiętajcie o żyłkach min. 0,30. Łowisko nie jest duże, ale chodzi o w miarę szybki hol ryb i ich powrót do wody w dobrej kondycji.

Otóż to :wink: Pożyjemy zobaczymy. Oby pogoda dopisała, bo o atmosferę jestem spokojny. :cool:

Napisano

Raczej solidny sprzęt wchodzi w grę. Pamiętajcie o żyłkach min. 0,30. Łowisko nie jest duże, ale chodzi o w miarę szybki hol ryb i ich powrót do wody w dobrej kondycji.

Otóż to :wink: Pożyjemy zobaczymy. Oby pogoda dopisała, bo o atmosferę jestem spokojny. :cool:

to założę koszyk na żyłkę 30 :wink:

tam naprawdę nie ma mniejszych ryb tylko same miśki ?

Napisano
tam naprawdę nie ma mniejszych ryb tylko same miśki ?

Coś tam jest, ale stosunkowo niewiele. To ci wędkarz- nie chce łowić dużych ryb :mrgreen:

Z innych informacji- na wyposażeniu obu domków są grille- przypuszczam że ich mieszkańcy podzielą się z innymi tym sprzętem. :wink: Węgiel można kupić nawet na miejscu, podobnie jak przynęty i zanęty.