maniek Napisano 5 Listopada 2006 Autor Napisano 5 Listopada 2006 że bedziesz dawał to co wygrałeś To są szczegulne "fanty" i takich nie rozdaje.
maniek Napisano 5 Listopada 2006 Autor Napisano 5 Listopada 2006 Zagadka nie będzie trudna ,wystarczy sobie przypomnieć nieco rybki z naszej fauny. A więc co to za ryba? Tworzy szereg form różniących się od siebie liczbą płytek kostnych na bokach ciała,zwykle ma ubarwienie stalowoszare ciemniejsze na grzbiecie,w okresie tarła grzbiet samca staje się prawie czarny z zielononiebieskimi odcieniami. Tarło odbywa kilkakrotnie ,od wiosny do konica lata .Samiec buduje gniazdo do którego zapędza samice, która składa tam ikre .Samiec strzeże tam pilnie ikry i wyklutego narybku. W miare upłuwającego czasu dopisywał będe pozostałe charakterystyczne elemęty opisu tej rybki ,czyli kto pierwszy zgadnie ten ma u mnie szpulke żyłki ,matcz lub spin Dragona.
Tomaszek Napisano 5 Listopada 2006 Napisano 5 Listopada 2006 nie tak tródną jak TomaszkaHeej! Nie pochlebiaj sobie Zgadłeś praktycznie od pierwszego kopnięcia i bez jednej podpowiedzi - więc zagadka była bardzo łatwa!
maniek Napisano 5 Listopada 2006 Autor Napisano 5 Listopada 2006 Ciernik No Keri ty to masz farta,brawo zgadłeś . więc zagadka była bardzo łatwa Nie ,troche fartu miałem . Keri ty zadajesz zagadke. Dodam tylko że nie koniecznie musi być nagroda .
keri Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 No Keri ty to masz farta,brawo zgadłeś . A tak wymskneło mi się z tą odpowiedzią, o cierniku akurat wiem prawie wszystko bo kiedyś pisałem pracę o paru gatunkach ryb naszej fauny między innymi o cierniku.Zagadka bedzie wieczorem z nagrodą oczywiście.
maniek Napisano 6 Listopada 2006 Autor Napisano 6 Listopada 2006 pisałem pracę o paru gatunkach ryb naszej fauny między innymi o cierniku No prosze ,prosze.No to przygotuje coś trudnego dla ciebie. Już nawet znalazłem .Oj teraz się pomęczysz.
Papinos Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 czekam z niecierpliwością mamy godzine 19.30 gdzie ta zagadka
keri Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 Co za niecierpliwość naszej młodzieży Upominacie się a udziału w zgadywankach nie bierzecie . Od tej pory ma być inaczej No dobra. Zawsze lubiłem przedziwne przynęty spinningowe więc kolejna zagadka z takimi dziwadełkami. Pytanie: Podaj producenta tych przynęt? Dodam że jest mega potentatem w produkcji tego typu przynęt. Może ktoś z was na coś podobnego łowił to z chęcią wysłucham opinii Nagroda: nie mam pomysłów ale niech to będzie 10 fajnych twisterów.
andi64 Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 madi masz farta wygrałaś tylko przetłumacz
madi Napisano 6 Listopada 2006 Napisano 6 Listopada 2006 Jak dla mnie to przynęty na koto - ryba zamieszkującego głębie oceanów. Bosche czego oni nie wymyślą pierwsze widzę
tomek1 Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Może ktoś z was na coś podobnego łowił to z chęcią wysłucham opinii Z tą kaczką to nie ma śmiacia. Wiem o dwóch przypadkach z moich łowisk, kiedy to nagle pod dorosłym perkozem otworzyła sie woda i po prostu zniknął. A koledzy którzy to widzieli stali jak wryci z otwartymi paszczami
MagnuM Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 To jest futro na wielkie syberyjskie szczupaki
Gość Dwie_sety Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 koto ryba -----> catfish spróbujemy tym tropem
tomek1 Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 catfish spróbujemy tym tropem już próbowałem i niestety
Gość wobler129 Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 keri zagadka jak najbardziej udana. Tzn. trudna
P Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Faktycznie nie chcialem podpowiadac ale szukalem tropami "duck mouse lure" i jakos nic No chyba ze mi sie to zle pokojarzylo Albo ze wzgledow na slowo duck google wyrzuca mniej wynikow Ciekawe co to bedzie
Gość Anonymous Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Ta żółta kaczka to Baby Duck firmy Watson"s Wrats. Nagrodę proszę przekazać jednemu z młodych np. wobler 129 i niech On wymyśli zagadkę. John
keri Napisano 7 Listopada 2006 Napisano 7 Listopada 2006 Ta żółta kaczka to Baby Duck firmy Watson"s Wrats. I cała reszta też Watson's Wrats ma ciekawą ofertę futrzaków. John wygrałeś i tobie przysługuje prawo zadania nowej zagadki no i oczywiście symboliczną nagrodę o de mnie. Jak masz inny pomysł na tą sprawę to bardzo proszę o info
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.