Skocz do zawartości
tokarex pontony

Konkursy-Zgadywanki-Rebusy

maniek

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 505
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Moim zdaniem to amur.
To nie amur :lol:
No co to za ryba? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

A ty Maniek jak wiesz to zgaduj a nie cwaniakuj :wink::lol: (Sprawdziłeś te sandały? Miałeś conieco opisać)

Napisano
A ty Maniek jak wiesz to zgaduj a nie cwaniakuj

No,co nie wiedziałem jaka nazwa wiedziałem że największa słodkowodna.

(Sprawdziłeś te sandały? Miałeś conieco opisać)
Sprawdziłem i napisze.
Napisano

proszę podać dwie charakterystyczne cechy wspólne jakie posiadają te rybki :?:

jedna dotyczy zachowania się, a druga anatomi,

tylko proszę nie podawajcie takich odpowiedzi że wszystkie mają serca i potrafią pływać :lol:

2d73c85de58dc171med.jpg

40745c6f82b82960.jpg

3083cdb7d026193emed.jpg

nagrodą będzie ta super latarka ksenonowo-diodowa :grin:

bc8b1176e9add784.jpg

Napisano

hymmm ...na pierwszym zdjęciu zdaje sie SAMIEC BOJOWNIKA na drugim chyba GURAMI ,a na trzecim wydaje mi sie że też SAMIEC BOJOWNIKA . :???:

1.gurami i bojownik gdy sie bronią lub atakują odsłaniają pokrywy skrzelowe przez co wyglądają bardziej agresywnie

2.gurami i bojownik mają mocno wydłużoną płetwe odbytową, przechodzi ona od skrzeli aż po sam ogon

:roll:

Napisano

ZACHOWANIE :

1. Rybki te sa bardzo agresywne i mają mocno rozwinięty terytorializm.

ANATOMIA :

2. Długa ( wydłużona?) płetwa odbytowa.

Napisano

1.Ryby te wykształciły u siebie tzw. labirynt, dzięki któremu mogą oddychać powietrzem atmosferycznym.

2.Budują gniazda pianowe tzn. z pęcherzyków powietrza

3. Samce opiekują się potomstwem.

:oops::neutral::cool:

Napisano

i o to chodziło, prawda że łatwe :grin:

witja gratulacje,

wyślij namiary.

co do trzeciej rybki to wielkopłetw czarny :grin:

Napisano

witia-62, widzę że z Ciebie równierz akwarysta.

andi64, jak dajesz tak proste :wink: pytania to powiadamiaj mnie. Latarka by się przydała :grin:

Napisano
witia-62, widzę że z Ciebie równierz akwarysta.

Masz rację keri, kiedyś się w to bawiłem, i to z wielkim zamiłowaniem. Teraz; no cóż, odwieczny problem z czasem...

Moja zagadka brzmi;

podaj nazwę tej ryby ( polska lub ang.) i z jakiej rodziny pochodzi. Łatwe keri, no nie?

18kilomahseerqj2.th.jpg

A nagrodą jest....oryginalna kaseta VHS m.inn. z filmem o połowie tej ryby. :roll:

Napisano
kiedyś się w to bawiłem, i to z wielkim zamiłowaniem
A ja ciągle się bawie. Mam takie domowe "łowisko" i trochę nauczyłem się o tych rybkach :grin:
Łatwe keri, no nie?
Nie trudne, ja odpowiedzi nie znam :???:
Napisano

Po prostu skojarzyłem, ze gdzieś widziałem taką rybkę, i w trymiga porozrzucałem wszytkie pisma wędkarskiei znalazłem :grin:

Napisano

No i krótka piłka. 3 MINUTY NA ROZWIĄZANIE- niezły wynik. Chyba jednak zabyt łatwa, następną razą dam trudniejszą.

MagnuM, GRATULUJE . Podaj na pw namiary. Dziękuję za uczestnictwo w zabawie, Twoja kolej!

Napisano

Dzięki :grin: Jednakże zagadeczka będzie niestety jutro, z przyczyn technicznym ( czyt. siostra :lol: ) Postaram się wam zrobic zagadeczkę nieco trudniejszą oczywiścię z nagrodą :grin:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.