maryaChi Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Otwieram temat. W mojej okolicy pojawia się już coraz więcej raportów linów. Polowanie na miętusy będę powoli odpuszczał na rzecz linów właśnie. Ruszam już w nadchodzącym tygodniu, i przez najbliższe półtora miesiąca zamierzam trochę czasu mu poświęcić. Dzielcie się spostrzeżeniami i relacjami z połowów tej pięknej ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Mam w Gdańsku za blokiem gdzie mieszkam staw w którym jest trochę tej pięknej ryby Staw płytki więc ryba zaczęła żerować już na początku kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 No i to mi się podoba. Wiosna przyszła szybko, liczę więc, że majowe żerowanie już się zaczęło W samym Gdańsku nie łowię, ale w dalszej okolicy mam parę miejscówek, których nie zawaham się niebawem użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 W moim ulubionym miejscu jeszcze towarzystwo chyba śpi, trzy dni z rzędu o tej samej porze, trzy raz na tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Przepraszam za post pod postem ale wydaj mi się to uzasadnione. Kolejne weekendowe podejście do linów - tym razem jedno z ulubionych jezior goło Giżycka - dwa ranki i jedne wieczór - znowu na tarczy - gadałęm z jednym gościem który prowadzi pensjonat i do tego sam dużo łowi - twierdzi że lin strasznie ospały... co kolwiek to oznacza... w weekend majowy nierównej walki ciąg dalszy... czas popróbować na kolejnym jeziore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Ja już też zaliczyłem jedno linowanie. Bez najmniejszego śladu tej ryby. Dziwne, bo w ubiegłym roku przy dużo sroższej i dłuższej zimie 10 maja lin już szalał na dobre. Cóż. Odpuścić nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Ja dziś zaliczyłem zwycięskie starcie z życiowym linem i chętnie pochwalił bym się zdjęciem gdyby nie fakt, że przed samym cykaniem ryba zbiegła z moich rąk prosto do wody. Potworem nie był, tak między 40 a 45 cm ale hol kijem bez kolowrotka na przyponie 0,10 mm dał mi dużo frajdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Pierwszy sukces i za mną - trafił się mały grubasek 35cm, dodatkowo ojciec złapał podobnego oraz z info od znajomych którzy złapali dwie 1,5kg sztuki - coś się zaczyna dziać - szkoda że w weekend pogoda się załamała bo pewnie jeszcze coś by się wyciągnęło. Pozdr dla fanów "zielonych krasnali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdud85 Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Wczoraj udało mi się złapać jednego lina na 37 cm. Rybka połakomiła się na kanapkę z czerwonego i białego robaka. Łowiłem lekką gruntówką w płytkim i zarośniętym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
granvorka Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Linek już fajnie żeruje, w nocy z soboty na niedzielę przy temperaturze 0 C łowimy z kolegą dwie sztuki. Ja 40cm-1kg, kolega 37cm - 0,85kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz91 Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 U nas na Przylasku Rusieckim, woj. Małopolskie. Liny dość ładnie biorą na pinkę, rzadziej na kuku. ale trafić można takie nawet 42cm ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 7 Maja 2014 Autor Share Napisano 7 Maja 2014 U mnie już dwa wypady zaliczone. Jeden na zero, drugi 2x 28cm i 4 zacięte powędrowały w zarośla. Jutro zamierzam wyczyścić pole holu i w weekend spróbuję zrobić dogrywkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomdud85 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Wczoraj wybrałem się na ryby z nastawieniem na liny. Efekt to jeden linek na 28 cm. Łowiłem z gruntu, a ryba skusiła się na połówkę rosówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 U mnie z rana kolejny 35cm zacięty "tylko tylko" w pyszczek oraz trzy brania linowe ale niestety po zacięciu wyjmowałem tylko "wymemłane" robaki - klasyczne zachowanie na wiosnę, czyli długa zabawa jedzeniem... walczymy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 Linki tej samej długości - 35 cm. Kto by pomyślał, że retencyjne miejskie stawy kryją całkiem fajne ryby Bardzo fajna, sportowa ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 jakich rozmiarów haczyków używacie do połowu linów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 jakich rozmiarów haczyków używacie do połowu linów ? W zależności od łowiska i przynęty od 6 do 10. Przy okazji chciałem się pochwalić swoim nowym skromnym pb lina - 42cm, wziął na rosówkę na głębokości ok. 2,5m na haczyku nr 6, około godziny 2:30 w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 skromnym pb lina Możesz jasniej? Co to jest pb lina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Robal, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Co to jest pb lina? skrót od personal best -> mój rekord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Gratuluję prosiaczków,w niedzielę przed świtem też jednego dorwałem na rosówke z kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 Panowie i Panie jak u was sytuacja z linami się przedstawia ?? U mnie sprawa dość dziwna bo przez cały tamten tydzień złowiłem ich kilkanaście sztuk ale ich wymiar to max 30cm, większe się gdzieś pochowały... albo coś źle robię. Przynęta to białe z czerwonym, na nic innego nie chcą brać pomimo że również sypię kukurydzą. Jakieś pomysły ?? i spostrzeżenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi