ds-fan Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam.Szukam dla siebie drugiego feedera i nie umiem w gąszczu feederów nic wybrać. Obecnie posiadam feeder mikado hi-kevlar feeder cw do 90 g waga 240g.nie produkowany już niestety. spełnia większość moich wymagań ale kiepskawo sie nim zarzuca,więc szukam czegoś nieco solidniejszego do dalszych rzutów ale o podobnej wadze i sztywności. więc czego wymagam od kija; -dł 360cm -cw +-100g -niska waga kija (250g max) -musi być sztywny -powinien mieć większe przelotki by łatwiej daleko rzucać cena hmmm wiadomo im mniej tym lepiej , ale do ok 200zł . Z góry dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Witaj, Sam używam feederów ciężkich, więc będę posiłkował się doświadczeniem kolegi, z którym regularnie jeżdżę na ryby. Mikado Tachibana Feeder 360/90 Kij ten miał przy mnie nad wodą jeden raz, jest sztywny, choć szczytówki bardzo wyraźnie pokazują nawet delikatne (jak na moje przyzwyczajenie z kijami 150g cw) pociągnięcia. Waga jest 267g, ale patyk jest nieźle wyważony i dobrze, jak na cenę, wykonany. Jak przejrzysz internet w poszukiwaniu feedera w tym przedziale cenowym, będą ci z pewnością proponować właśnie tachibanę. Konkurencja ma mało rozsądnych alternatyw, a serwis Mikado (w razie problemów, których oczywiście nie zakładam) jest najlepszym z jakim się spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 No też fajna propozycja ,obecnie mam mikado i wiem że są to dobre patyki. Wcześniej myślałem o DAIWA Procast haevy lecz cena jest lekko za wysoka. Zastanawiałem sie też nad Grand virtuoso ext ale nic nie wiem o akcji/właściwościach rzutowych kija a brać w ciemno troche mi sie nie uśmiecha. W Bielsku w Fishing marku akurat "wyszli" zostały tylko te 25-75 Trzecim patykiem nad jakim myślałem to Mistral champion Feeder 3,60 lecz identyczna sytuacja co z jacksonem tzn raczej nie mam jak pomacać kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o daiwę, to na pewno jest to fajny kijek. Trzymałem go w ręku, ładnie wykonany. No a za to się płaci Z resztą niestety nie miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sc102 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Daiwa heavy procaster to klucha , a ds-fan szuka sztywnego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bialy Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Witam. Proponuje obejrzeć Robinson Cortez Feeder 3.6m cw 40-80g. Miałem jeden, a w tym sezonie dokupiłem drugi i jestem w pełni zadowolony z nich. Są dość sztywne, fajnie się nimi rzuca, najczęściej używam koszyków 30-40 gram i idzie nimi machnąć względnie daleko . Mają moc, ciekawy wygląd i ważą około 220 gram i mają też trochę większe przelotki w tych tipach. Ogólnie polecam a cena około 220 zł na allegro. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Robinson Cortez, którego polecił kolega wyżej oczywiście jest bardzo dobrym feederem jednak cena trochę przewyższa 200 zł. W tej cenie polecam Kinetika od Robinsona - sztywny akcji szczytowej http://www.robinson.pl/wedka_kinetik_feeder,i845,j0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Hej, jeśli jeszcze nie kupiłeś to Mistral Champion spełniałby Twoje oczekiwania, jest lekki i sztywny, wykonanie ok. Kolega używa od kilku lat, sam też miałem okazje nim troche połowić, ogólnie przyjemny patyk. Nie pamiętam tylko jaka jest mniej więcej średnica przelotek w szczytówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barylax Napisano 25 Maja 2014 Share Napisano 25 Maja 2014 mikado uv hevy feder 3,9 120gr super kijek mam tez 4,2 do 90gr i nim jakos mi lepiej sie lapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Feeder do 120 cw dla wymagającego Obejrzyj feeder Team Dragon Silver Edition c.w. 120 g, świetne wykończenie, bardzo dobra jakość i wysokie walory użyteczności na łowisku. Pięknie pracuje szczytówka (wymienne), trzyma w nurcie rzeczną rybę zapiętą za skórkę, to dobra cecha niewielu feederów na rynku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi