viktor_3 Napisano 1 Maja 2014 Napisano 1 Maja 2014 Witam kolegów. Dzisiaj spiningując za szczupakiem złapałem rybkę. Kolega twierdzi że to boleń a ja myślę że to jaź. Rybka miała 52 cm długości. Proszę was abyście pomogli nam rozstrzygnąć nasz spór Cytuj
viktor_3 Napisano 1 Maja 2014 Autor Napisano 1 Maja 2014 Tak też myślałem ale już zwątpiłem . Dzięki Cytuj
Davly Napisano 1 Maja 2014 Napisano 1 Maja 2014 Jaż jak nic. Wystarczy zdjęcie paszczy. Boleń ma dolną szczękę bardziej wysuniętą do przodu http://narybki.net/as/404.jpg boleń http://www.clawford.co.uk/Image3.gif jaź Cytuj
viktor_3 Napisano 1 Maja 2014 Autor Napisano 1 Maja 2014 Szkoda że nie mam fotki z miarką 52 cm więc chyba srebrny medal by był. Ale nic to ważne że w dobrej kondycji wrócił do wody Cytuj
dobekfooto Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Jeżeli kolega jest wędkarzem to ciekawe jak zdał egzamin na kartę wędkarską ... A dyskusję proponuję przenieść do tematu: "Co to za ryba!!?? Proszę o pomoc w identyfikacji..." Cytuj
GuCeK Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Kolego dobekfoto, nie wiem po co te złośliwości. Nie każdy dysponuje tak rozległą wiedzą ichtiologiczną jak ty Cytuj
marcinklb07 Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 po to jest forum, kolega nie wie co to za ryba więc się pyta i w czym problem? Jaź, płoć, wzdręga, boleń - -przecież można się pomylić mimo że wędkarzem się jest. A z tym egzaminem wiesz jak jest. I dobrze że nie robią problemu ze zdawalnością, wystarczy zobaczyć jak jest u nas z prawem jazdy a jak jest na zachodzie? A nas jakieś latanie po urzędach miasta czy jakieś egzaminy na kartę a w innych krajach się w kiosku kupuje pozwolenie na wędkowanie. Wiesz jak jest z egzaminem to po co te twoje mądrości? Cytuj
dobekfooto Napisano 2 Maja 2014 Napisano 2 Maja 2014 Kolego dobekfoto, nie wiem po co te złośliwości. Nie każdy dysponuje tak rozległą wiedzą ichtiologiczną jak ty Żadnej złośliwości z mojej strony nie ma, stąd buźka na końcu zdania Chociaż w sumie może trochę zazdrość przeze mnie przemawia ... że inni majówkę na rybach spędzają i łowią duże jaziobolenie a ja w pracy siedzę ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi