Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kolegów. Dzisiaj spiningując za szczupakiem złapałem rybkę. Kolega twierdzi że to boleń a ja myślę że to jaź. Rybka miała 52 cm długości. Proszę was abyście pomogli nam rozstrzygnąć nasz spór

normal_20140501_143008.jpg

normal_20140501_143015~0.jpg

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeżeli kolega jest wędkarzem to ciekawe jak zdał egzamin na kartę wędkarską ... :cool:

A dyskusję proponuję przenieść do tematu: "Co to za ryba!!?? Proszę o pomoc w identyfikacji..."

Napisano

Kolego dobekfoto, nie wiem po co te złośliwości. Nie każdy dysponuje tak rozległą wiedzą ichtiologiczną jak ty :grin:

Napisano

po to jest forum, kolega nie wie co to za ryba więc się pyta i w czym problem? Jaź, płoć, wzdręga, boleń - -przecież można się pomylić mimo że wędkarzem się jest. A z tym egzaminem wiesz jak jest. I dobrze że nie robią problemu ze zdawalnością, wystarczy zobaczyć jak jest u nas z prawem jazdy a jak jest na zachodzie? A nas jakieś latanie po urzędach miasta czy jakieś egzaminy na kartę a w innych krajach się w kiosku kupuje pozwolenie na wędkowanie. Wiesz jak jest z egzaminem to po co te twoje mądrości?

Napisano
Kolego dobekfoto, nie wiem po co te złośliwości. Nie każdy dysponuje tak rozległą wiedzą ichtiologiczną jak ty :grin:

Żadnej złośliwości z mojej strony nie ma, stąd buźka :cool: na końcu zdania :)

Chociaż w sumie może trochę zazdrość przeze mnie przemawia ... że inni majówkę na rybach spędzają i łowią duże jaziobolenie a ja w pracy siedzę ... :D

• 5 months later...