viktor_3 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Witam kolegów. Dzisiaj spiningując za szczupakiem złapałem rybkę. Kolega twierdzi że to boleń a ja myślę że to jaź. Rybka miała 52 cm długości. Proszę was abyście pomogli nam rozstrzygnąć nasz spór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Jazior jak nic , piekny taki ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viktor_3 Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Tak też myślałem ale już zwątpiłem . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Jaż jak nic. Wystarczy zdjęcie paszczy. Boleń ma dolną szczękę bardziej wysuniętą do przodu http://narybki.net/as/404.jpg boleń http://www.clawford.co.uk/Image3.gif jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viktor_3 Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Szkoda że nie mam fotki z miarką 52 cm więc chyba srebrny medal by był. Ale nic to ważne że w dobrej kondycji wrócił do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Jeżeli kolega jest wędkarzem to ciekawe jak zdał egzamin na kartę wędkarską ... A dyskusję proponuję przenieść do tematu: "Co to za ryba!!?? Proszę o pomoc w identyfikacji..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Kolego dobekfoto, nie wiem po co te złośliwości. Nie każdy dysponuje tak rozległą wiedzą ichtiologiczną jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinklb07 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 po to jest forum, kolega nie wie co to za ryba więc się pyta i w czym problem? Jaź, płoć, wzdręga, boleń - -przecież można się pomylić mimo że wędkarzem się jest. A z tym egzaminem wiesz jak jest. I dobrze że nie robią problemu ze zdawalnością, wystarczy zobaczyć jak jest u nas z prawem jazdy a jak jest na zachodzie? A nas jakieś latanie po urzędach miasta czy jakieś egzaminy na kartę a w innych krajach się w kiosku kupuje pozwolenie na wędkowanie. Wiesz jak jest z egzaminem to po co te twoje mądrości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Kolego dobekfoto, nie wiem po co te złośliwości. Nie każdy dysponuje tak rozległą wiedzą ichtiologiczną jak ty Żadnej złośliwości z mojej strony nie ma, stąd buźka na końcu zdania Chociaż w sumie może trochę zazdrość przeze mnie przemawia ... że inni majówkę na rybach spędzają i łowią duże jaziobolenie a ja w pracy siedzę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c_wedkarskie Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 zdecydowanie jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi