sir.miczu Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Witam, potrzebuje porady, informacji w dobrze kołowrotka. Szykuję się do zakupu kołowrotka SHimano -> to jest akurat pewne bo zawsze było to moje marzenie Dylemat polega na wyborze modelu. Łowię na spławik , rekreacyjnie, sprzęt którym dysponuje raczej dostawałem w spadku, ma już wiele lat i chciałbym sobie kupić coś porządnego. Moje typy to (kołowrotki z przednim hamulcem): -używany Exage 1000-3000 do 150zł model FC - nowy Exage 1000-3000 model FD 2014 -jakiś używny stradic max do 400zł ostatnio byl model FB -zainwestować w nowy model stradic FJ 2014, aczkolwiek dużo czytałem o tej produkcji malezyjskiej , tu cena jest poniżej 600zl teraz pytania czy warto dokładać do nowego Exage czy też szukać uzywki Stradic'a czy też produkcja " nie japan", nowy model 2014 FJ jest warta zainwestowania pieniążków. Cytuj
Luckycatch Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 sir.miczu, jesteś pewien, że chcesz wydać tyle pieniędzy na kołowrotek do rekreacyjnych połowów spławikowych (mówię o nowym Exage i Stradicu)? 150 zł to max jaki osobiście był wydał na kołowrotek do tych celów. Sam od ponad dwóch lat używam Catany 2500 do lekkiego spinningu i spławika i szczerze mówiąc nie mam żadnych zastrzeżeń (mając na względzie cenę, którą zapłaciłem - ok 130 zł). A tak na marginesie to na jakich rodzajach wody łowisz (rzeki, jeziora, stawy) i na jakie ryby się nastawiasz? Cytuj
sir.miczu Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 łowie na stawach, karaś,lin, karp max 2kg generalnie chodzi mi o to czy roznica w exage a stradic jest warta tych pieniędzy czy też nie:) ale jezeli do takich połowów kupno stradic'a to bezsens to tez też weznę to pod uwagę ;D Cytuj
Amator Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 "łowie na stawach, karaś,lin, karp max 2kg generalnie chodzi mi o to czy roznica w exage a stradic jest warta tych pieniędzy czy też nie:) ale jezeli do takich połowów kupno stradic'a to bezsens to tez też weznę to pod uwagę ;D" Jak to mówią "kto bogatemu zabroni" A poważnie myślę że catana zupełnie wystarczy i nie ma potrzeby wydawać więcej na kołowrotek do Twoich celów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi