Tomek_N Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 Czesc! Mieszkam w niemczech gdzie firma Coromoran jest mocno rozpowrzechniona. Co o kolowroteczkach sylszalem, to niby nie ukladaja za czysto zyleczki. Jak bedzie u Ciebie nie wiem, dlatego tez jestem ciekawy Twoich wrazen. Aha...cos na przyszlosc...nie oszczedzaj na kolowrotku a na kiju (jak musisz) bo kolowrotek przy spiningu pracuje bardzo duzo i dziennie wciaga tyle km zylki ile kolowrotki naszych kolegow z splawiczkiem w calym sezonie lub wiecej Dlatego moim zdaniem lepiej zainwestowac troszeczke wiecej w kolowrotek niz w kij. Tyle odemnie Pozdrawiam!
MateRoni Napisano 26 Listopada 2006 Napisano 26 Listopada 2006 CATANA (shimano), niestetey okazała się porażką dlaczego?
Adamo Napisano 14 Grudnia 2006 Autor Napisano 14 Grudnia 2006 Witam!!!! Chwilke mnie nie było ale testowałem sprzęcik ) Więc byłem kilka razy z tym zestawem na rybkach!! Cóż mogę powiedziec. Kijek: bajka poprostu bajka. ). Piękna szczytowa praca, dla mnie majstersztyk:)) KOŁOWROTEK: Tak jak ktos pisał nie układa idealnie żyłki, ale po za tym nie zauważyłem żadnych minusów, bardzo ładnie pracuje, cichutko, po prostu płynie. Co do tej żyłkii nie jest to aż tak straszne przynajmniej dla mnie. Prawde mówiąc wogóle mi nie przeszkadza, nie ma to - jak dla mnie - jakiegos ujemnego wpływu na wędkowanie. Wię cóż moge z czytym sumieniem gorąco polecic ten zestaw każdemu. Co do SHIMANO CATANA, przeglądnąłem chyba wszystkie jakie były w sklepie a nie było ich mało i co?? Każdy miał luzy jakby był co najmniej po 2-3 sezonach katowania. Więc dla mnie w porównaniu do tego Cormoranka, Catana odpada. Oczywiscie pewno spotkam się z krytyką, ale miałem je w ręce i naprawde ten Cormoranik ma klase. Ktos powie że SHIMANO jest nie do zdarcia. Wg mnie moze i jest, ale taki SHIMANO, który kosztuje od 500PLn w zwyż. Pozdrawiam wszystkich:))
maniek Napisano 14 Grudnia 2006 Napisano 14 Grudnia 2006 Może mariaż Kormorana z Daiwą wyszedł kormoranowi na dobre .Ja poczekam sezon i pomyśle nad nowym kormoranem.
keri Napisano 14 Grudnia 2006 Napisano 14 Grudnia 2006 Więc dla mnie w porównaniu do tego Cormoranka, Catana odpada. Zgadzam się, Catanę mam i rewelacją nie jest wolę już mego Jaxona Penax .Już gdzieś wcześniej pisałem o Cormoranie Rodeo GTi mego kumpla i jego doskonałej ocenie tego kołowrotka, sam sie nim trochę pobawiłem /cormoranem/ i też mam same pozytywne odczucia.SHIMANO jest nie do zdarcia. hmyyy nie do zdarcia to jest brzydki jak noc ABU CARDINAL ale Shimano te tanie na pewno się zedrze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.