Jacek Napisano 13 Lutego 2009 Napisano 13 Lutego 2009 Czy może ktoś wie gdzie moge znależć filmy albo opisy dobre o produkcji domowej woblerów.Byłbym bardzo wdzięczny. Jest tego naprawdę sporo na YouTube, wystarczy że wpiszesz "wobler" . Polecam autora "pawelwobler"
Kubiak Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Polecam autora "pawelwobler" Oglądałem jego filmy. Są bardzo fajne i można się z nich dużo nauczyć.
Wito Napisano 14 Lutego 2009 Napisano 14 Lutego 2009 Ja też bardzo polecam "pawelwobler" rozmawiałem z nim . Dostałem nawet od niego płytkę poliwęglanu
m4-masterkey Napisano 18 Marca 2009 Napisano 18 Marca 2009 Witam ja juz probowalem robic woblerki z modeliny jednak z samej modeliny mozna wykonac tylko modele tonace i to bardzo szybko tonace gdyz same kotwiczki nie wystarcza do stabilizacji woblera i trzeba dolozyc olowiu pod brzuszek ( modelina juz sama dosyc szybko tonie ) zeby wobler tonal brzuszkiem w dol (prawidlowo). Natomiast mozna troche pokombinowac i polaczyc modeline i drewno. Grzbiet woblera wykonac z drewna i plasko sciac, dol woblera wykonuje z modeliny i umieszczam w tej czesci drut z oczkami do kotwiczek i agrafki i formuje na plasko gorna czesc tak zeby po spasowaniu z drewnianym grzbietem otrzymac pozadany ksztalt. Pamietajcie ze modeline trzeba wygotowac zeby stwardniala i dopiero wowczas za pomoca kleju scalic z drewnianym grzbietem. wobler nadal jest tonacy ale juz wolnotonacy nie ma zadnych problemow ze stabilizacja i pracuje naprawde dobrze, dosyc spora masa pozwala na dalekie rzuty, nie ma mowy zeby byl nietrwaly swoich uzywam juz kilka lat i maja sie swietnie. Pierwsza troc moj ojciec zawdziecza wlasnie woblerkowi wykonanemu z kombinacji drewna i modeliny. pozdro i powodzenia z modelina naprawde ciekawy material
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.