barylax Napisano 11 Sierpnia 2014 Share Napisano 11 Sierpnia 2014 witam mam możliwość kupna takiego pokrowca 2 komorowego team daiwa w rozsądnych pieniądzach, tylko nigdzie nie można go pomacać i nie wiem czy do 2 komór zmieszczą się 2x feeder i 2x match, jakiś podbierak i kilka podpórek, rozważam też team dragon 3 komory ale nie jest sztywny tylko troszkę usztywniany i wavham się między 2 albo 3 komorami, obecnie mam jakiś tani z alledrogo za 60zł 3 komory i jedna komora jest wolna ale pokrowiec dość obszerny, nad wodę dostaję się autem zazwyczaj oto przykłady daiwa http://makarfish.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_5fbc3f52db97609e3d54591130e27582.jpg dragon http://teamdragon.pl/public/assets/images/td%20ma%C5%82y%20pokrowiec%20trzykomorowy.jpg albo taki http://www.wedkarskiraj.com.pl/images/_nowe_2/91_00_155_5229_5319b9c435e02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 mam taka team daiwe ... dla mnie pokrowiec prawie idealny (ideał to team cormoran (link: http://krokodyl.sklep.pl/view/3392 )- ale cena kosmos) spokojnie w nią wejdzie: -boczna kieszeń mała - 2 tuby na szczytówki feederów , nakładka do podpierania feedera/matcha (feeder rest) -boczna kieszeń długa - sztyca do podbieraka, 4podpórki, wejdą tu jeszcze ze 2 -3 baty lub (jak trzeba) parasol lub trójnóg lub tuba owalna z matchem - 2 komory główne: 2 wedki (z kołowrotkami) i max jeszcze 2 wędki bez kolowrtoków (jest ciasno ale bezpiecznie) team dragon nie jest usztywniany - więc można zapomnieć o bezpiecznym przewożeniu zmontowanych zestawów na kijach. daiwa jest teraz na allegro w dobrej cenie. jedyne co jej można zarzucić to waga - no cóż coś za coś - sztywność i bezpieczeństwo kijków jest najważniejsze, za to pas do noszenia jest szeroki i mega wygodny a jakość wykonania na odpowiednim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barylax Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2014 dobrze rozumiem że do jednej komory wejdą 2 kije z kołowrotkami a do.drugiej wejda już tylko 2 kije bez kołowrotków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 dobrze rozumiem że do jednej komory wejdą 2 kije z kołowrotkami a do.drugiej wejda już tylko 2 kije bez kołowrotków nie do każdej z komór głównych wejdzie jeden kij z kołowrotkiem + jeden bez kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barylax Napisano 13 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2014 rozumiem,.gość z allegro.idzie.w.zaparte że wchodzą 4 uzbrojone kije,.już sam niewiem co robić niby fajny sztywny pokrowiec ale troche mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 wg mnie koleś ściemnia - albo tak dobiera wędki że mają kolowrotki na różnej wysokości na dolniku kijow (wtedy owszem da radę) ewentualnie jeden komplet opiera na dnie pokrowca a drugi kladzie tak, że drugi kij opiera się kołowrotkiem o kołowrotek pierwszego) - ja bym się nie odważył powiem tak: dla mnie podstawą podstaw jest możliwość przewiezienia bezpiecznie kijków uzbrojonych w kolowrotki i z założonymi zestawami w trójskładzie (feedery, matche - tak bym nad wodą po ciemku nie musiał nic poza złożeniem kija i zcentrowaniem przelotek robić - żadnego przewlekania żyłki, wiązania ...) przerobilem sporo rozwiązań (w tym miękkie pokrowce z wędkami w tubach z zamontowanymi jedynie szpulami) i żadne nie umywa się do w pełni sztywnego pokrowca... tych też przerobiłem kilka ... z najlepszych to: -wspomniana TDaiwa -traper competition match (brakuje komór na pierdołki ale bardzo przyzwoity) -team cormoran (ideał ale cena zabija) czy mały ? kwestia potrzeb i oczekiwań, mój zazwyczaj nosi: : 4x trójskłady, 1-2 baty, 2xkołowrotki z 2x szpulami w zapasie ,sztycę, portfele z przyponami, tuby z tipami, podpórki, nasadki do podpórek i część akcesoriów do fotela . Fotel, kosz podbieraka, i wiadra niestety się nie mieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Ja posiadam pokrowiec na odległościówki traper competition http://roach-shop.pl/pokrowce-i-torby/200-pokrowiec-match-competition-81037-traper.html i nie zamieniłbym go na żaden inny. Co prawda rzadko w nim trzymam więcej kijów jak dwa, a więc zostaje mi jedna komora wolna na parasol, sztyce do podbieraka i podpórki Jeśli potrzebujesz coś na prawdę większego, to polecam pokrowiec traper exellence i tam pomieścisz 3 kije z kołowrotkami i 3 lub 4 same kije(nie pamiętam choć i tego również posiadam ). Zaznaczę tylko, że jest to bardziej typowy pokrowiec karpiarzy, ale ja w nim trzymam moje feedery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi