marcinklb07 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam, mam taki problem że zdy spinninguję woblerami i coś złapie to muszę później męczyć się żeby odczepić wobler od siatki bo zawse się wplątuje. Wiem że są jakieś podbieraki gumowane. I chciałem się zapytać czy zdają one egzamin ? Czy warto jest kupić taki podbierak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 A sprawdzałeś podbieraki żyłkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meth Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 A sprawdzałeś podbieraki żyłkowe? Ja z kolei posiadam żyłkowy podbierak i ostatnio miałem dwukrotnie sytuację, że musiałem rozciąć siatkę bo nie było mowy o wyplątaniu woblera i szczupaka. Szczupaki w podbieraku jak zaczęły tańcować, tak musiałem ciąć, a później łatać. Przy łowieniu na woblery staram się podbierać rybę ręką o ile to możliwe, a szczególnie niewymiarowe ryby staram się odhaczać w wodzie. Czasami ryba wypnie się zanim ją dotknę, ale wtedy powtarzam, że ryby też muszą mieć szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi