s.s.t Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Witam. Doświadczenie z wędkowaniem mam małe. Tzn jeździłem na ryby z kolegami, z tym, że oni mieli wędki a ja piwo. Pech chciał (albo i nie pech), że w końcu postanowiłem zamieszkać z moją lubą w wynajętym mieszkaniu. I teraz pojawił się drobny problem. Problem polega na tym, że raczej nie uda mi się jej oszukać, że jadę z kolegami na ryby (jedni jadą na ryby inni łowić ryby ) nie mając wędki. Po głębszym zastanowieniu zawęziłem krąg do dwóch metod wędkowania. Gruntowe lub spinningowe. Bardziej skłaniam się ku wędkowaniu gruntowemu, bo leniwy jestem z natury i nie chce mi się łazić po krzaczorach. Tak więc moja prośba: Polećcie mi jakieś wędki gruntowe (tylko nie kosztujące majątku) i ewentualnie kołowrotek do tego. Mam zamiar wędkować na Wiśle i Narwi (wawa i okolice). Z góry dziękuję za sugestie i podpowiedzi. Acha. Nie chcę badzieiwa "no name" z allegro. Coś z Shimano, fiume, dam, konger, takie znane bardziej marki Bo z kolegów doświadczenia wiem, że te gotowe tanie zestawy z allegro to straszna tandeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.s.t Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Sam troszkę poszukałem, i niedaleko mam sklep wędkarski. Wybrałem sobie coś takiego: Wędka spławikowa Shimano TC CX i kołowrotki: Któryś z tych: ROBINSON Gravitex FD ROBINSON Forex ROBINSON Carat Nie chcę wydawać majątku na początek. Tak na początek, to który kołowrotek z tych byście polecili. No i rozmiar jaki, bo widzę, że jest kilka. (Wiem, że to budżetowe produkty, ale tak jak mówiłem, zestaw ma byś raczej pretekstem do wyjścia z domu. A jak by się czasem coś czepiło, to było by miło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emill92 Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Witam, ja mam z kolei problem tego typu, że potrzebuję wędki na prezent dla ojca: miał kiedyś jakąś amatorską, która mu się połamała.. pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 15 Września 2014 Share Napisano 15 Września 2014 Witam, ja mam z kolei problem tego typu, że potrzebuję wędki na prezent dla ojca: miał kiedyś jakąś amatorską, która mu się połamała.. pomożecie? Na Twoje pytanie nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź: wytnij ojcu w lesie długi kij leszczynowy, a jak się połamie to nie będzie szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi