Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich.

Niedawno udało mi się nabyć pokaźny zestaw wędek w tym trzy spinningi.

Chciałbym aby któryś z fachowców podpowiedział mi na jakiego drapieżnika mogę się z nimi udać.

Pierwszy to:

Daiwa Exeler 2,7 m c-w 8-35

do tego kręcioł shimano catana 4000 fb

Drugi to:

Konger Sword Strike

2,44 m c-w 10-40g

do tego kołowrotek dragon rock heavy duty fd 840i

trzeci to:

Konger World Champion Tango 300

1-10g

+kołowrotek shimano exage 3000 sfd

Ponadto dostałem do zestawu dwa kołowrotki

1. ryobi arctica 4000

2. shimano catana 4000 rb

Czy kołowrotki przykręcone do spinningów są dobrze dobrane, czy może przydałaby sie inna konfiguracja?

Dzięki z góry za fachowe rady.

Pozdrawiam

P.S. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tej metodzie połowu

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

To ja Ci doradcę, że skoro nie masz zbyt wielkiego doświadczenia to kupowanie na start 3 wędek i 5 kołowrotkow jest kiepskim pomysłem, zwłaszcza ze 2 wędki mają prawie zbieżne c.w.

Napisano

Wiesz, do kupienia był spory zestaw wędek używanych w bardzo dobrej cenie.

Skoro już mam ten sprzęt to chciałbym się dowiedzieć coś więcej.

Pozdrawiam

Napisano

Witam mo_79. Zarówno pierwszy jak i drugi zestaw możesz użyć do gum, woblerów i blach pod szczupaka, bolenia lub z plecionką pod sandacza. Z tym że długość kijka 2,7 m. może być lepsza do łowienia z brzegu. Trzeci kij to bardzo dobry kijek okoniowy. Co do kołowrotków to 2 pierwsze zestawy są o.k. Do trzeciego kręcioł może być zbyt duży choć niekoniecznie. Przykręć kręciołki i sprawdz wyważenie kijków. tak wogle to fajny sprzęt kupiłeś.