mo_79 Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 Witam Wszystkich. Niedawno udało mi się nabyć pokaźny zestaw wędek w tym trzy spinningi. Chciałbym aby któryś z fachowców podpowiedział mi na jakiego drapieżnika mogę się z nimi udać. Pierwszy to: Daiwa Exeler 2,7 m c-w 8-35 do tego kręcioł shimano catana 4000 fb Drugi to: Konger Sword Strike 2,44 m c-w 10-40g do tego kołowrotek dragon rock heavy duty fd 840i trzeci to: Konger World Champion Tango 300 1-10g +kołowrotek shimano exage 3000 sfd Ponadto dostałem do zestawu dwa kołowrotki 1. ryobi arctica 4000 2. shimano catana 4000 rb Czy kołowrotki przykręcone do spinningów są dobrze dobrane, czy może przydałaby sie inna konfiguracja? Dzięki z góry za fachowe rady. Pozdrawiam P.S. Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w tej metodzie połowu Cytuj
pewniak Napisano 3 Września 2014 Napisano 3 Września 2014 To ja Ci doradcę, że skoro nie masz zbyt wielkiego doświadczenia to kupowanie na start 3 wędek i 5 kołowrotkow jest kiepskim pomysłem, zwłaszcza ze 2 wędki mają prawie zbieżne c.w. Cytuj
mo_79 Napisano 4 Września 2014 Autor Napisano 4 Września 2014 Wiesz, do kupienia był spory zestaw wędek używanych w bardzo dobrej cenie. Skoro już mam ten sprzęt to chciałbym się dowiedzieć coś więcej. Pozdrawiam Cytuj
tomasz456 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Witam mo_79. Zarówno pierwszy jak i drugi zestaw możesz użyć do gum, woblerów i blach pod szczupaka, bolenia lub z plecionką pod sandacza. Z tym że długość kijka 2,7 m. może być lepsza do łowienia z brzegu. Trzeci kij to bardzo dobry kijek okoniowy. Co do kołowrotków to 2 pierwsze zestawy są o.k. Do trzeciego kręcioł może być zbyt duży choć niekoniecznie. Przykręć kręciołki i sprawdz wyważenie kijków. tak wogle to fajny sprzęt kupiłeś. Cytuj
mo_79 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 tomasz456, Wielkie dzięki za podpowiedzi. W niedzielę testy nad wodą. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi