keniek Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 witam jestem pierwszy raz na tym forum witam wszystkich.zakupiłem pierwszą łódkę z silnikiem mariner 2takt dwa cylindry na naklejce jest że to 40 hp czy są takie?a następny problem to taki mam poprzednim razem tydzień temu silnik chodził ok.a dziś zalałem paliwa i silnik nie wkrę cał się na obroty przygasał czy zbyt bogata mieszanka może wpłynąć na takie objawy .oleju nalałem na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 oleju nalałem na oko. Normalnie to do dwusuwów leje się 1:50 czyli setkę oleju na 5 litrów benzyny. Za dużo oleju dymi i zawala świecę. Za mało zatrze silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drawa Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Normalnie to sie daje taki skład mieszanki - jaki zaleca producent silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 W pilarkach spalinowych zbyt dużo oleju powoduje mocne dymienie. Nawet przy podwójnej dawce oleju nie zauważyłem problemów z pracą silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keniek Napisano 7 Października 2014 Autor Share Napisano 7 Października 2014 narazie staneło na tym że wymieniłem paliwo i nic nie pomogło na luzie wkręca się na obroty bez problemu a jak włącze bieg to idzie ale powoli.zmierzyłem mu dziś ciśnienie w cylindrach ma na jednym 8 i 7 wyciągam gaznik do przeczyszczenia zobacze czy pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi