Gringos Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Witam.Prosze o opinie właścicieli byłych i obecnych na temat w/w kija .Dzięki za każdą odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoffman Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Użytkuję i nie żałuję, wędka lekka i wyważona. Na klatę śmiało można brać płocie po 250/300g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gringos Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 jaką długość wędki masz i jak jest wyważona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Użytkuję i nie żałuję, wędka lekka i wyważona. Na klatę śmiało można brać płocie po 250/300g. Tego nie próbowałem mimo 5 lat użytkowania kija. Chyba bym się nie odważył nawet i dziś. Gringos, co Cię tak na prawdę interesuje na temat tego kijka? Jak użyjesz szukajki z forum to trochę informacji znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gringos Napisano 16 Października 2014 Autor Share Napisano 16 Października 2014 Użytkuję i nie żałuję, wędka lekka i wyważona. Na klatę śmiało można brać płocie po 250/300g. Tego nie próbowałem mimo 5 lat użytkowania kija. Chyba bym się nie odważył nawet i dziś. Gringos, co Cię tak na prawdę interesuje na temat tego kijka? Jak użyjesz szukajki z forum to trochę informacji znajdziesz. W sumie wszystko.Najbardziej to chyba czy jest dobrze wyważona,czy warta tych pieniędzy i czy nic lepszego się nie znajdzie w tej kwocie.No i jaka długość byscie doradzali kupić,wędkuje głównie na Wiśle.Do tej pory miałem 6m.Złamałem w niedziele przy holu swoją bolonkę i rozglądam się za następną taką która by mi posłużyła tyle lat ile jej poprzedniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 czy jest dobrze wyważona jest czy warta tych pieniędzy to dość subiektywna ocena ale powiem, że bodajże 5 lat temu dałem niecałe 300zł i nie żałuje tych pieniążków. jaka długość byscie doradzali kupić ja ma 6-tkę i to jest optymalna wersja jak dla mnie. Mogę śmiało operować tym kijkiem kilka godzin i ręka się nie męczy. Przy dłuższych wersjach bywało z tym różnie - wiadomo dłuższy kij większa waga (niekoniecznie wprost proporcjonalna). Złamałem w niedziele przy holu swoją bolonkę nie wiem czy Cię pocieszę ale ja swoją złamałem już dwukrotnie. Pierwszym razem na gwarancji ale przeszło bez kosztów. Drugim razem kosz wymiany trzeciego składu wyniósł 80zł. Nie jest to wydaje mi się wygórowana cena. Dodam jedynie, że oba wypadki - o ile mogę tak to ująć - wynikały raczej z niefrasobliwości użytkownika (czytaj alkohol szkodzi i to nie tylko zdrowiu ) Jedni co Ci mogę doradzić z doświadczenia to jeżeli chcesz aby kij posłużył Tobie kilka/kilkanaście sezonów to trzeba po tzw. jego zakończeniu stosować grafit w płynie celem regeneracji składów. Wiadomo teleskop ma dość dużo newralgicznych wycierających się miejsc i jeżeli tego dopilnujesz to znacznie wydłużysz jego żywotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gringos Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Moja pierwsza bolonka służyła mi 14 lat,jak już wspomniałem pekła podczas holu dosyć siłowego i nie krótkiego(1h).Mam nadzieje że ta mi równie długo posłuży tylko waham się co do długości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi