sander Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 I sprawa się wyjaśniła. Dostałem odpowiedź od polskiego dystrybutora jak i od samej P-Line ( też do nich napisałem ). Obydwie odpowiedzi są zbieżne. Nie ma jej na hamerykańskiej stronie P-line ponieważ extrusion produkowana jest tylko na rynek europejski. Tu link do europejskiej strony P-line: http://www.p-line-europe.com/P-Line%20products/Extrusion.htm Wobec powyższego można kupić świeżą P-line extrusion co mnie osobiście cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 30 Marca 2012 Share Napisano 30 Marca 2012 Gamakatsu G-line spinning , dobra żyłka w dobrej cenie Ja akurat używam średnicy 0.26 i chwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Gabio-Gabio "po kilku wypadach dragon hm80 stracił swoje właściwości zrobił się matowy i widoczny w wodzi" cześć, w Wiśle wszystkie żyłki matowieją - taka to woda pełna zanieczyszczeń ze Śląska, Nowej Huty i dzikich kanałków tzw. śmierdzieli podpinanych do dopływów. Moje żyłki HM 2-3 razy w sezonie myję w płynie do naczyń, odcinek mający styczność z wodą przeciągam przez wacik nasączony płynem. Zmywam substancje szkodzące żyłce oraz skorupę mineralną i brudu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HIFI Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 @wanpio i @cezar80 Ja z Trabucco T-Force jestem bardzo zadowolony. Przypon Dragon 1x19 Surfstrand LIGHT 3kg się zrywa przy zaczepie w zestawie z żyłką Trabucco T-Force Spinning Pearch 0.16mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 nie chodzę za pstrągiem po Wiśle... na pewno dobry patent z myciem żyłki ale nie plącze Ci się ?Staram się zmieniać żyłki kilka razy w sezonie, plecionki mam na cały sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Gobio Gobio, może bez przesady, nie trzeba tak często żyłki wymieniać, szkoda pieniędzy. A przy myciu ja np przewijam na drugą wolną szpulę. Przy pierwszym przewijaniu- przez gąbkę nasączoną w ludwiku, a z powrotem na pierwszą szpulę przez gąbkę z wodą i jak nówka. 150m żyłki myję w jakieś 9-10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 nie plącze Ci się ?Staram się zmieniać żyłki kilka razy w sezonie, cześć, prawdopodobnie żyłkę skręca ci albo przynęta, albo rolka na kabłąku kołowrotka. Być może podczas nawijania na szpulę kołowrotka żyłka zostaje nadto skręcona (np. rolka żyłki skacze i obraca się o 180 stopni podczas oddawania żyłki). Żyłki HM same w sobie nie skręcają się, takie cechy jak pamięć, wytrzymałość i wiotkość mają wzorcowe, więc skręcanie u ciebie nie jest winą producenta. Żyłka zmatowieje także w wodzie pstrągowej, jeśli ta jest zmętniała lub niesienie ze sobą osady mineralne lepiące się do żyłki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 chodziło mi o to czy nie plącze Ci się podczas mycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romcio.fish Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 chodziło mi o to czy nie plącze Ci się podczas mycia? Myję w ten sposób: na tampon (gaza, wata, flanela, gąbka itp.) nalewam płynu, tampon składam na pół i lekko ściskam w nim żyłkę - żyłkę chwytam w ok. pierwszej dolnej przelotki. Wolno nawijając żyłkę (bez przynęty) nie tylko myję ją, ale także prostują np. ze skręceń spowodowanych obrotówką. Można prostować żyłkę bez wacika: należy ją rozwinąć w rzece lub na łące, po czym chwytasz palcami i z wyczuciem ściskając (za mocno nie można) zwija się i zarazem prostuje żyłkę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Kurcze jak dawno nikt nic nie pisał w tym temacie Zapytam kleniowych łowców , jaką żyłkę polecają na spina??? Czy nanofil 0,06 to dobre rozwiązanie , czy lepiej dobrą żyłkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Nie ogarniam... Nówka sztuka HM 80 pęka mi na węźle pod Drop Shot-a.. Czy moze byc tak że ta żyłka nie nadaje się do tego typu węzła ?? Żyłka 22, pęka przy naprawdę minimalnym obciążeniu haka. Mój kolejny kontakt z firmą Dragon kończy się totalną klapą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Dzięki fajnym kijom spinningowym firma Dragon stała się w Polsce w niektórych kręgach legendą. Dzięki temu dyktują za swoje produkty ceny z kosmosu (w porównaniu do rzeczywistej jakości) i do tego się sprzedają. Mało kto pamięta, że Dragon jeszcze nie tak dawno miał w ofercie baty. Mało kto uwierzy, że ten zły Jaxon bił je wtedy swoimi tańszymi odpowiednikami na głowę. Cóż - firma jak każda inna. Zwykła masówka o zwykłej jakości. A żyłek Dragona akurat definitywnie nie polecam. Kupiłem dwukrotnie żyłki Dragona z serii Maxima. W obu przypadkach klapa. Te akurat się nie rwały bez przyczyny, ale skręcanie się, efekt pamięci i jej nadzwyczajna sztywność (w złym tego słowa znaczeniu) spowodowały że już więcej ich nie kupię. Sezon dopiero się zaczyna, więc warto przemyśleć wymianę Ja standardowo polecę Trabucco z serii T-Force. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Ja co do Dragoniastych żyłek mam mieszane uczucia, ale z całą pewnością mogę polecić Strofta, czy nawet tańszego Mistralla, fajne żyłeczki zarówno na grunt jak i spinning ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 ale z całą pewnością mogę polecić Strofta Popatrzyłem na cenę i powala na nogi. Chcą 52 zł za 100 m to prawie na równi z plecionką power pro. a standardowo polecę Trabucco z serii T-Force. Wczoraj sporo ostatnich stron tego tematu przeczytałem i było chyba ze dwie negatywne opinie na jej temat , jednak też się nad nią zastanawiałem. Nie ogarniam... Nówka sztuka HM 80 pęka mi na węźle pod Drop Shot-a.. Czy moze byc tak że ta żyłka nie nadaje się do tego typu węzła ?? Żyłka 22, pęka przy naprawdę minimalnym obciążeniu haka. A tym zaskoczyłeś chyba nie tylko mnie. Winko który dużo łowi na nią polecał ją w tym wątku tylko że to już sporo czasu upłynęło. Też brałem ją pod uwagę i trochę jestem zdezorientowany teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Lemiux napisał/a: Nie ogarniam... Nówka sztuka HM 80 pęka mi na węźle pod Drop Shot-a.. Czy moze byc tak że ta żyłka nie nadaje się do tego typu węzła ?? Żyłka 22, pęka przy naprawdę minimalnym obciążeniu haka. A tym zaskoczyłeś chyba nie tylko mnie. Winko który dużo łowi na nią polecał ją w tym wątku tylko że to już sporo czasu upłynęło. Też brałem ją pod uwagę i trochę jestem zdezorientowany teraz. Piszę jak było i jest w moim przypadku. Co Do Dragona to wiem że nie kupie już niczego NICZEGO z pod ich loga (niestety Okumę i Zaubera oni rozprowadzają i mam nadzieje że nie spieprzą tych marek jak spieprzyli swoją dawną renomę), co do akurat tego modelu żyłki (hm80) to już sam nie wiem, może stara była, może ten węzeł jej nie pasi... Cokolwiek by to nie było to i tak jestem pewien że 99% żyłek wytrzymuje ten węzeł. Całą sytuację uratowała wstawka z żyłki kolegi.. Dziękuję za takie badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Zaubera Zaubera czyli RYOBI nie rozprowadzają - robi to Konger:P Konger katalog: http://www.konger.pl/?q=pl/content/katalog-konger-2014 Dragona żyłki są eleganckie i ich używam od odległościówki, spin po karpiowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Zaubera czyli RYOBI nie rozprowadzają - robi to Konger:P Konger katalog: http://www.konger.pl/?q=p...log-konger-2014 Tak, zapędziłem się, chodzi oczywiście o Ryobi. Czy w takim razie ten news to bajka ?? Haczyk News Dragona żyłki są eleganckie i ich używam od odległościówki, spin po karpiowki Oczywiście nie zniechęcam nikogo do rezygnacji z Dragona. Po prostu ja osobiście nie chcę ich sprzętu, prędzej wybiorę Jaxona niż Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Chyba Dragon nie ma Ryobi w swoich rękach. Czekałem z zamówieniem Zaubera w sklepie u siebie najpierw do stycznia. Teraz się okazało , że Dragon nie ma go w swoim katalogu. I chyba zostanie kupno przez internet. A co do żyłek to trzeba będzie coś wypróbować. Dobrze że nie są to jakieś wielkie sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Czy w takim razie ten news to bajka ??Haczyk News Chyba ktoś się zapędził Dragon oferta: http://www.firmadragon.pl/index.php/oferta I chyba zostanie kupno przez internet. Dragon nie ma Ryobi w swoich rękach Produkty Kongera powinny być dostępne w wrocławskich sklepach, więc nie załamuj rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Produkty Kongera powinny być dostępne w wrocławskich sklepach, więc nie załamuj rąk Trochę mam daleko do Wrocławia. Problem mam tylko taki , że do 2 sklepów u mnie przyjeżdża przedstawiciel Dragona i chyba żaden inny. W trzecim sklepie ktoś inny , ale gdy oddawałem np wędkę do reklamacji to potrafiła już nie wrócić z winy tego przedstawiciela. Rok temu zapytałem w jednym za ile sprowadzą mi Luckiego , to pani stwierdziła , że to Kongera i ona nie chce się bawić. Jej sprawa jak nie chciała zarobić. I tak zawsze zostaje mi internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Lemiux napisał/a: Czy w takim razie ten news to bajka ?? Haczyk News Chyba ktoś się zapędził Czyli ktoś niezłe baje pisze. Trochę lżej mi się oddycha jak skądinąd słyszę że Dragon nie będzie rozprowadzał Ryobi, choć nie powiem, z reklamacji Okumy byłem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łowca karpi Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Tylko i wyłącznie żylki Siglon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Lemiux napisał/a: Czy w takim razie ten news to bajka ?? Haczyk News Chyba ktoś się zapędził Czyli ktoś niezłe baje pisze. Trochę lżej mi się oddycha jak skądinąd słyszę że Dragon nie będzie rozprowadzał Ryobi, choć nie powiem, z reklamacji Okumy byłem zadowolony. Dostałem informację od znajomego sprzedawcy, że Ryobi wypowiedział dystrybucje Kongerowi. Czyli możliwe, że to przejmie Dragon. Generalnie sezon rozpoczęty a tu jeszcze takie niejasności... - no dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi