artech Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 To są tylko moje odczucia co do tej żyłki. Dodam tylko jeszcze, że na pewno nie leżała długo w sklepie, ponieważ dostałem ją prosto z kartonu z dopiero co przywiezionym towarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bartosz Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 To są tylko moje odczucia co do tej żyłki. Doskonale to rozumiem. Jednak wiem, że znasz się na rzeczy i polegając na Twojej opinii mogę zaoszczędzić parę złotych! No dobra, dośc tego słodzenia bo pomyślą, że to jakiś post sponsorowany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 11 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2007 Nie wiem czy znam się na rzeczy ale wiem że łowiłem już na dużo lepsze żyłki. Powiem więcej gorsza była tylko jakaś taka z niebieskawym tygrysem na szpuli Konger albo York, ależ to była tandeta - raz ją miałem na rybach i wywaliłem ale chociaż kosztowała 6 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karter27 Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 a może ktoś powie coś o żyłce XT Pro Premium? To jest Jaxon, a jaki jest Jaxon każdy wie . Cena tej zyłki to ok 15 zł za 150 m. Warto brać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Powiem krótko - nie warto Za tą cenę możesz zakupic dużo lepszą żyłke. Ostatnio zachwycam się żyłkami trabucco, więc spróbuj ich poszukac, dobre żyłki jeszcze ma sufix i są lepiej dostępne niż trabucco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 a może ktoś powie coś o żyłce XT Pro Premium? To jest Jaxon, a jaki jest Jaxon każdy wie . Cena tej zyłki to ok 15 zł za 150 m. Warto brać ?? Kupiłem 0,25 i wyglada na dosyć mocną, jest sztywna ale mimo to nie spada ze szpuli spiralami tak jak niebieski konger. A czy warto kupować to się okaże po sezonie, ja zapłaciłem 13.50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Od 3 lat używam tylko i wyłącznie jednej żyłki na spinning. Jest to Robinson Fluo. Stosowałem "po drodze" wiele innych drogich żyłek ale żadna mi nie podpasowała. Robinson fluo kosztuje aż ok 6zł za 150m. Proponuje spróbować, to tylko parę złotych a żyłka jest bardzo wytrzymała. Pamiętam raz sytuacje jak brat rzucił woblerem na drugi brzeg, próbowaliśmy odczepić go z gałęzi. Żyłka nie puściła, za to rozgięła się kotwica i złamał się ster woblera, z tego co pamiętam miał na kołowrotku właśnie Robinson FLUO 0,19... Polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja zamowilem sobie zylke trabucco pike 0,25mm. Kosztowala mnie na allegro 19zl za 150m takze mam nadzieje ze sie sprawdzi. Poki co zamowienie w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 maryaChi mam kilka żyłek trabucco z tego samego źródła co Ty i jak narazie jestem nimi wręcz oczarowany, sezon dopiero pokaże jak jest z ich trwałością, ale pierwsze wrażenie wywarły na mnie bardzo pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Mam rozumiec ze nie skręca się jak tanie lipne zylki i jest dosc sztywna? :> Wytrzymalosc tez jest dla mnie bardzo wazna bo lowie na lowisku z duza iloscia trzciny i roslinnosci takze bede musial czesto stosowac silowy hol zeby nie tracic ryb i przynęt. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Dokładnie takiej żyłki jak Ty nie mam, ale używam S-Force Match, T-Force Special Feeder i T-Force Pro Carp i każda z tych żyłek posiada odpowiednie właściwości porządane przy danej metodzie połowu, wszystkie są bardzo mocne i trudne do zerwania, a o skręcaniu nie ma mowy. Niedługo pierwszy maj, więc sam się przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Też na ten sezon kupiłem Trabucco (chyba super cast) 0,205 mm - zobaczymy co z tego bedzie, w sklepie też dałem za nią 19 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Moge powiedziec ze przetestowalem juz Trabucco Spinning i jestem szczerze zadowolony i szczerze neizadowolony. Przede wszystkim musze powiedziec ze zylka o srednicy 0,25mm uratowala mi przynęte juz z 5 razy. Za kazdym razem bylem przekonany ze juz po przynecie. Raz nawet wytargalem z trzcin kawal jakiegos badyla, co wyciagniecie go z otwartej wody byloby zadaniem nawet ciezkim). Takze musze powiedziec ze wytrzymalosc perfecto. Zylka ponadto nie skręca się i sama schodzi ze szpuli co powoduje mozliwosc dalekich rzutow. Niestety to ze sama zlatuje ze szpuli jest rowniez mankamentem. Zylka potrafi na zamknietym kabłąku zacząć się wyplątywac (nawet po rzucie na 30metrow) i jesli sie tego nei zauwazy mozna miec spory spląt. Raz wlasnie trafilo mi sie male niedopatrzenie. Efektem bylo ponadgodzinne rozplątywanie zyleczki ( na spolke z bratem ). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popek1990 Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Ja do spiningu od dluzszego czasu stosuje plecionke i jest spoko Żadko kiedy zdarza mi sie zerwac zestaw POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 maryaChi, Potwierdzam wszystko co napisałeś identycznie zachowuje sie Trabucco Super Cast. Nie jest zła ale i tak wolę Snecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 10 Maja 2007 Share Napisano 10 Maja 2007 Zła na pewno nie jest ale to wyplątywanie potrafi zjeżyć grzywę ;] Jestem nawet skłonny stwierdzic ze dedykowana wytrzymalosc jest sporo zaniżona. Ze 3 razy nie wierzylem ze na prawde zylka sie nie zerwala a przynęta jest na swoim miejscu. Zaczynam nawet czasem myslec ze wolfram pojdzie mi prędzej niz zylka ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 po przeczytaniu tematu kupiłem za 6.70pln 150m również była opcja 300m Kenvgti Magnum Sneck`a o.20mm 6.20kg i okazuje się że już kiedyś miałem tą żyłkę na szpuli juto na zawodach ją przetestuje wieczorem wrzuce fotke może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Maja 2007 Autor Share Napisano 12 Maja 2007 Jakiś tani ten Twój Sneck, ja w zeszłym roku płaciłem za 150 m chyba 12 czy 15 PLN Niestety w tym sezonie u mnie niedostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 pamiętam jak jąkiedyś kupowałem to kosztowała ok. 11pln żyłka naprawde mocna i mało rozciągliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 nie kupujcie tanich żylek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 12 Maja 2007 Share Napisano 12 Maja 2007 już dzisija ją przetestowałem. wynik - szczupak 41cm i jego kolega ok.45cm żyłeczka jest mocna, miekka co idzie w parze z niską pamięcią i ładnie się układa. Śmiało może konkurować ze Stroftem choć ten jest dosyć twardy/sztywny Niżej załączam zdjęcia opakowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano 3 Czerwca 2007 Share Napisano 3 Czerwca 2007 ja planuje zakupic snecka 0,20 na spinning fluo ale co zrobic jak tej zylki nie będzie w mojim sklepie jaką wybrac?? z Góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 1 Lipca 2007 Share Napisano 1 Lipca 2007 Jeżeli do spinningu to żyłke w granicach 0,20 - 0,24. Nie polecał bym Ci plecionki, chyba że jakąś dobrą firme ale jak wiadomo są to koszty. To jest tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frimp Napisano 2 Lipca 2007 Share Napisano 2 Lipca 2007 ja uwazam ze powinienes kupic zylke matrix 0,25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slider 7 Napisano 23 Lipca 2007 Share Napisano 23 Lipca 2007 Temat trochę podupadł, więc postanowiłem go ożywić . Ja w tym sezonie używam żyłki CHAMPION LINE firmy Mistrall i naprawdę jestem z niej zadowolony. Rewelacyjna kombinacja wytrzymałości, małej rozciągliwości... no i atrakcyjnej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi